Преса

Преглед на печата – 4 май

Image„НОИ си иска 2 500 лв. от майка“, водещото заглавие за „Новинар юг“ в днешния му брой. Поне още 150 хасковлийки са в ситуацията на Петя Янкова- да връщат пари от обезщетения, пише вестникът. Санкцията е наложена заради това, че майката в продължение на година и половина е получавала майчинство за отглеждане на малко дете, без да декларира, че е настанено в ясла, разказва „Новинар юг“.

Над главата му днес: „Златна стипендия за Марина“– пренос към стр. 2.

„Овчар млати дознател“, още една отправка от първа към трета страница.

Останалите заглавия от стр. 1 в „Новинар юг“ днес: „За Гергьовден- и афганистанско агнешко“, „Часовник менте води Гунди в хасковска фамилия“ и „EVN дърпа шалтера на Александрово“.

„Географията пак хит за втората матура“, водеща тема от втора страница. Избрали са я над половината зрелостници от областта, пише „Новинар юг“.

Още заглавия от втора страница: „Св.Екатерина“ готви анализ по искане на кмета“, става въпрос за димитровградската болница, която е на ръба на финансова и кадрова криза.

„Наказаха ученици побойници“, заглавие от 2 стр. Две от момчетата, били шестокласник от спортното училище, са наказани с преместване в друго училище.

„ВиК“ събира задължения с нов шевролет“, също дописка с адрес Димитровград, от която става ясно, че новата придобивка в оранжев цвят е на стойност 14 000 лв. и е закупена миналата седмица.

„Музафиров осъди издателя на „Хасковска Марица“, водещата тема на стр. 3. Обществено порицание за Атанас Стоев и да плати общо 11 бона глоба и обезщетение, реши районният съд, пише „Новинар юг“.

„Жените- и жертви, и извършители на насилие“, темата на стр. 4. Те са способни на същите жестокости, като мъжете. Не съм срещала научни изследвания, които да твърдят друго, казва пред „Новинар юг“ доц. Татяна Дронзина.

„Младоженец си вкара автогол в Созопол“, водещото заглавие на спортната стр. 5. „Димитровград“ преговаря с „Орестиада“ за контрола утре, в петък- срещу „Свиленград“, пише „Новинар юг“.

„От едната страна на пръчката винаги има шаран“, темата на стр.6.

„Часовник менте води Гунди в хасковска фамилия“, на стр. 7 „Новинар юг“ разказва как през 1965 г. футболната легенда гостува на Касабян.

„Вуцов основава фенклуб на Гунди в Хасково“, заглавие от последната страница на „Новинар юг“ в броя днес.

„Парко съди ЦСКА“, акцент над главата в днешния брой на другия всекидневник „Хасковска Марица“. На стр. 6 днес вестникът разказва, че свиленградският бизнесмен търси 21 000 лв. от армейците за неплатен хотел.

„EVN затваря гробницата в Александрово“, водещо заглавие от 1 стр. Заради ремонт обектът недостъпен за посетители от 10 до 21 май, пише „Хасковска Марица“.

„40 фирми напират да градят канализацията в Свиленград“, „Хисаря“ с нов зеленчуков пазар“, „Лидер на ГЕРБ подаде оставка“ и „Седмокласник с приз от национална олимпиада„- заглавия от първа страница на „Хасковска Марица“ днес.

„Хапваме австралийско агнешко за Гергьовден“, водеща тема от втора страница. Масирани проверки за качеството на месото подемат ветеринари, пише вестникът.

„3 000 ваксини за морбили пристигат“, „Тополовградчанка с награда „Мениджър социални услуги“, „17 трупи в спор за „Златната камила“, заглавия от втора страница на „Хасковска Марица“ днес.

„Карат майки да връщат детски“, водещо заглавие от трета страница.

„Отлагат дело за секстормоз“ и „Съветник си търси компютъра от полицията“, също заглавия от трета страница.

Темата на броя: „Седмокласниците задължително на изпит“, на стр. 4. Допълнителен тест ще държат желаещите да учат в елитна гимназия, казва в интервю началникът на образователния инспекторат в Хасково Иван Панайотов.

На стр. 5 „Памет“: „169 жертви дава Хасково във Втората световна война“.

„Ваня Шекерова мечтае за Шекспировата Жулиета“, пише на последната си страница днес „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button