Преса

Преглед на печата – 19 май

ПресаНовинар Юг: „ГЕРБ и РЗС срещу 10 млн. за Хасково“. Под това заглавие вестника пише за декларацията, която приеха вчера 31 съветници от местния парламент по повод жалбата на ексдепутата Иван Стаматов, с която временно се стопира големия проект на общината. Декларацията ще бъде изпратена до Комисията за защита на конкуренцията, където е и жалбата на Стаматов. Съветниците от ГЕРБ не са подписали декларацията. Предизборната кампания започна необичайно рано и с грешни за избирателя ходове, пише още в публикацията.

„Губим 70 млн.евро за бавене на скоростния влак“ е другата водеща тема във вестника. Новината за загубите излезе от министърът на транспорта Александър Цветков, който вчера край Свиленград направи първа копка на последния участък от отсечката Пловдив-Свиленград. Това са 17 км железен път до турската граница.

„С проект за 4,7 млн.лв. парк „Марица“ става европейска“
тема с адрес Димитровград. Разработката, подадени преди дни, кандидатства за финансиране по програма „Регионално развитие“ на строителното министерство.

„Спипаха над 3 кила барут за ракети“
четем в друга публикация. Армейският взрив и снаряд конфискувани от пункт за скрап и кръчма в Хасково. Другите криминални заглавия – Закопчаха трафиканти с 4 тона опасни отпадъци, Конфискуваха 212 литра пиячка, Селянин обра ловна дружина.

„Диа срещу Шарапова“. Най-важният мач на хасковлийката Диа Евтимова в досегашната й кариера е днес – срещу бившата № 1 в тениса Мария Шарапова. 23-годишната хасковлийка излиза срещу рускинята във втория кръг на турнира с награден фонд 220 000 долара.

„Хасковлийка звъни на пожар, карат я да пише жалба“. С това заглавие открива броя си вестник Хасковска Марица. 74-годишната Елена Христова отишла на лозето си, станал пожар, викнала огнеборците и те го изгасили. Вчера обаче заради силния вятър огнището се разгоряло отново. Този път обаче пожарникарите пратили малка червена кола и посъветвали жената да подаде жалба в общинската служба КОРЗ. Оттам все пак направили проверка и установили, че общинска фирма си хвърля неправомерно боклуците близо до лозето на жената. От пожарната контрират, че са пратили хора и втория път, дори са известили общината.

„Съветници с декларация срещу Иван Стаматов“ по темата пише и в този вестник. ГЕРБ бойкотира документа заради опасение от политически натиск. Декларацията е свързана с големия проект за 10 млн.лв. и също ще бъде изпратена до Комисията за защита на конкуренцията.

„70 млн.лв.годишно плащаме за забавената железница“
четем и в този вестник. До лятото на 2011 година скоростното трасе от Свиленград до границата ще бъде завършено. Вятър 10 м/сек обрули Хасково, пише още във вестника, Малайзийци атакуват границата, Селските реки са сметища са сред другите заглавия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button