Преса

Преглед на печата – 1 юни

ПресаВъв водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“ цитира социалния министър Тотю Младенов, който казва: „Честият месечен доход не може да е под прага на бедност“. Към заглавието има и две подзаглавия: „Трябва да се внимава с размера на минималната заплата, с нея са обвързани и европлащания“ и „Браншови договори защитават максимално съсловията, борят и сивата икономика“.

„Отвличат 14-годишен заради френска любов“, е другото чело от първа страница. Тийнейджърът изнудвал за пари 13-годишната си приятелка.

„Хасковлия краде вода за 4800 лв.“, дописка също от водещата страница на вестника. Служители на „В и К“ – Хасково хванаха мъж от квартал „Република“ с незаконна връзка към дома му вчера.

„Математиката озори кандидат-гимназистите“, пише още „Марица“.  Вторият модул от изпита по математика за кандидатстване в профилираните гимназии след седми клас се оказа непосилен за някои ученици вчера.

„Търговците си искат битака“, информация с адрес Свиленград. Местни търговци ще внесат искане да Общинския съвет в граничния град да им отреди нов терен, където всяка седмица да се отваря битак-пазар.

В челното заглавие на втора страница „Марица“ цитира депутатката от БСП Корнелия Нинова: „Вдигането на акциза за цигарите е национално предателство“, казва Нинова. В допълнението към заглавието пише, че „Ваньо Танов признал, че мярката е наложена, за да се помогне на Гърция и Румъния“.

„Мотаят дюстабанлия за ортопедични обувки“, четем още на втора страница. Мъж с дюстабан вече една година не може да получи изписаните му от лекар помощни средства за придвижване – ортопедични обувки, защото социалните обжалват решението, като го пращат на ТЕЛК.

„Орфейци“ с 3 награди от 2 фестивала“, съобщава изданието. В петък детският хор участва в Международния хоров фестивал „Хармония“ в Харманли.

„Ивайловград и Баните без ток и вода“, с това заглавие открива броя си днес другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Малките общини в областта фалират след орязването на държавната субсидия.

„Търсят директори за 10 училища“, пише още „Новинар“. Част от ръководителите са пред пенсиониран, на останалите постове са назначени временно изпълняващи длъжността“, обясняват пред вестника от Регионалния инспекторат по образованието в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button