Преса

Преглед на печата – 10 юни

Преса„4 седмици и 3,5,6 са печелившите числа“– водещото заглавие за „Новинар юг“ в днешния му брой. Вчера в търга за 10-те милиона беше отворена само ценовата оферта на хасковските строители, ТИПС-А ще обжалва, пише вестникът.

Над главата му днес: снимка-отправка към стр.6 със заглавие „Умните в чужбина, ние- ливадите“– темата за сиромашията в Черноконево четете на стр. 6.

„500 лв. глоба за питбул без намордник“
– също отправка от първа към стр. 3 в „Новинар юг“ днес.

„Ремонт на улици за 5.5 млн. лв. почва в Свиленград“
, пише вестникът на първа страница.

„Димитър Кирчев няма картини само в Африка“
– водеща тема от втора страница. Роденият в Хасково творец тази вечер открива юбилейна изложба с 27 живописни платна.

„Кръпка към Националния рамков договор реже болниците от кръста“– също тема от стр. 2. Вчера от РЗОК прочетоха присъдата на управителите, пише вестникът.

„56 таксисти глобени за половин година“ съобщава на стр. 3 днес „Новинар юг“. Санкциите са общо за 36 500 лв., а най-честите нарушения- счупени фарове, неработещи мигачи и изтъркани гуми. От началото на годината са предприети над 1000 проверки.

Стр. 4 на „Новинар юг“ днес е: „Гербери отрупват с подаръци Бойко за ЧРД“. Икони за 5 000 лв., портрет за 3 бона, препариран орел и кама с позлатена дръжка носят на премиера в неделя, пише вестникът, като съобщава: „И хасковлии готвят нещо, тайна е.“

„Филолог опъва кабели из Лондон за 10 паунда на час“– темата на стр. 7, където хасковлията Ангел Господинов разказва: „Зорът беше в началото“.

„Митко Пайнера си купи „Прегръдка“ за 400 лв.“– водеща тема за последната страница на „Новинар юг“ днес. Музикалният продуцент си взе за хола скулптурата на Тома Ненов, пише вестникът.

„Дисквалифицираха ТИПС-А в търга за 10-те милиона“– акцент над главата в днешния брой и на другия всекидневник „Хасковска Марица“. Офертата на столичното дружество остана неотворена, пише на стр. 2 днес вестникът.

 „Рапицата поведе жътварското хоро“– също водещо заглавие от 1 стр. на „Хасковска Марица“. 43 913 дка в региона засети с хитовата маслодайна култура, спецове прогнозират повишен интерес и догодина, пише вестникът.

И още от темите на първа страница: „Ученици чистят Арда край Маджарово“ и „Менте фирми правят пишман саниране“.

Темите от стр. 2 днес: „Почват проверки за кучета“, „ТЕЛЕПОЛ спипа взломаджия на битака“ и „Точевски заведе 4 деца на обмен в Швеция“.

„Задигнаха златна монета за 10 бона“– водещо заглавие от 3 стр. Там четете още: „Нападат жена посред нощ“ и „Клошари подпалиха къща на бизнесмен“.

Темата на броя на стр. 4: „Гимназисти от Механото- сервитьори на „Смокините“. Работата в столовата на общинската база гарантира безплатна почивка за тийнейджърите, разказва вестникът.

„Срастването на бизнеса с политиката спъва доброто корпоративно управление“– темата на стр. 5 в „Хасковска Марица“. Компаниите да се пренасочат към стратегически тип социална отговорност, препоръчват от Икономическия институт на БАН.

„Съвременният художник не трябва да е прекалено „бъбрив“– водещата тема от последната страница на „Хасковска Марица“ днес представя Димитър Кирчев и неговата юбилейна изложба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button