Преса

Преглед на печата – 15 юни

ПресаНовинар Юг: „НОИ притиска за 1600 лева парализирана майка“ е водещото заглавие във вестника. Младата жена е с пареза на цялата дясна част на тялото и тъй като е неспособна да гледа детето си, го е дала на ясла. От НОИ настояват тя да върне надвзетото майчинство. Със случая бяха запознати местните депутати от ГЕРБ, на които беше представена и петиция с подписите на 850 жени срещу исковете на осигурителния институт.

„Заради инвалидни пенсии ТЕЛК-Хасково виси на НОИ с 2 бона“ четем в друга публикация. Петима лекари от комисията санкционирани заради надвзетите пенсии на инвалиди. Когато от местната комисия определят процент на инвалидност на пациент изпращат решението си в НОИ. Оттам имат право да го обжалват пред НЕЛК в 14-дневен срок. Това обаче се прави след 2-3 месеца и въпреки че става със закъснение, НЕЛК разглежда жалбата и след 1 година присъжда по-нисък процент на инвалидност на същия пациент. От НОИ забелязват разликата и правят ревизия на хасковския ТЕЛК.

„Дънна яма глътна плувец“ пише още във вестника. Кольо Митков от Симеоновград влиза да се къпе в най-голямата жега, дави се пред роднини, 2 дни търсят трупа му.

Новинар Юг публикува интервю с дерматолога д-р Живко Филев. „Няма безвреден тен“ под това заглави е публикувано интервюто. Откриваме по 10-15 случая на рак на кожата в областта за година, казва медикът.

Сред другите заглавия във вестника –50 фиша за седмица в синята зона, ДВСК погва растителните продукти с етикет „млечни“, 60 от „Тангра“ танцуват за стипендии.

„Чиновници се плюят по интернет в работно време“
това е водещата тема в другия местен вестник Хасковска Марица. Служители от община Харманли използват компютрите по кабинетите си, за да пишат по интернет форумите цинизми. В абсурдната ситуация участие вземат и хора на ръководни длъжности в отделите на кметството. Подозират и харманлийския кмет за участие във форумите.

„850 жени не искат да връщат майчинство“ е другият акцент във вестника. От НОИ отказвали разсрочване, имало майки с лихви, по-големи от главницата, става ясно от публикацията.

В друга дописка вестника информира „Просрочили матурата в Свиленград с час“. Скандалът може да „изяде“ главата на директорката на СОУ „д-р Петър Берон“ Веска Вангелова. Инспекторатът нищи случая, Иван Панайотов се заканва за сериозни санкции.

В Хасковска Марица пише още – Димитровград тегли кредит от 5 млн.за парк, Хасковски алпинисти катерят Покрива на Европа за 50-годишен юбилей.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button