Преса

Преглед на печата – 16 юни

Преса„Син на прокурор простреля дете в главата“, е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“. Към него има и две подзаглавия: „Лекари се борят за живота на осмокласника Мишо“ и „Целех се по котка зад блока, твърди 20-годишният Митко Бъчваров“.

Криминално е и другото чело от първа страница: „Зет изнасили 71-годишната си тъща“. Рецидивистът избягал в Гърция, жената освидетелствана от лекар“.

„Отказаха на Харманли проект за 5 млн. лв.“, пише още „Марица“ на водещата си страница. Част от парите трябвало да идат за саниране на езеро.

„Общината запорира 28 коли“, четем още на първа страница. Запорът е заради неплатен данък МПС, за изземването на колите ще бъде търсено съдействие от Общинска полиция.

„Първолаци от селата с предимство за целодневно обучение“, съобщава изданието. Родители на първокласници настояват децата им да учат наесен при точно определен учител.

„Болната“ Веска Вангелова оздравява за конгрес на тракийците“
, дописка с адрес Свиленград. Директорът на свиленградското СОУ „Д-р Петър Берон“ Веска Вангелова, която излезе в болнични веднага след като стана ясно, че трябва да бъде разследвана заради съмнение, че е просрочила матурата по български език и литература с един час, е на път да „оздравее“, твърдят пред вестника запознати. Те разкрили, че Вангелова се готви да присъства на изборния конгрес на местното тракийско дружество в края на седмицата.

„Димитровград се побратимява с Южний“
, пише „Марица“. Делегация от украинския град пристига днес на официално посещение в общината, за да подпише протокол за двустранно сътрудничество, насочен към подпомагане и обмяна на добри практики и разработване на инициативи.

„Забраняват партията на Златко Марчев със закон“
, заглавието е челно за втора страница. Промените в изборния кодекс спират от избори партии, които не са регистрирани в 50 процента от общините.

„Точка. 1000 учители без net“, пише другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Проектът приключи, до понеделник режат безплатната услуга.

„Облак спря температурен рекорд“, четем още в броя. В 15,30 часа вчера живакът в тукашната метеорологична обсерватория скочи до 35 градуса – с половин деление по-малко от най-високата стойност за тази дата, измерена преди 10 години. Синоптиците били категорични, че облаците, които се появиха в късния следобед, са попречили това да е най-горещият 15 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button