Преса

Преглед на печата – 9 юли

Преса„Стотици деца без джипи“, съобщава във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Към заглавието има и две подзаглавия: „Контингентът безимунизации най-голям в Харманли“ и „Медици алармират за риск от смъртоносни зарази“.

„За полугодието 66 млн. лв. от данъци в хазната“, също дописка от челната страница на вестника. Толкова са приходите от данъци и осигуровки, събрани от хасковския офис на НАП и внесени в републиканския бюджет към края на юни.

„Бистрят на работна среща безумието на Агенция „Пътна инфраструктура“
, пише „Марица“. На работното заседание ще се обсъди вариантът за изграждане на надлез между селата Ябълково и Крум. След чиновнически гаф се оказало, че пътят между тези две населени места трябва да бъде пресечен от новата автомагистрала „Марица“.

„Спипаха Горското в Харманли с незаконни дърва“, е заглавието, придружено със снимка. Камион, управляван от 59-годишен харманлиец, е спрян на входа на града с 10 кубика дърва, без поставена експедиционна марка, цитира вестникът пресцентъра на полицията.

„Правят минирезервати за защитени растения“, четем още на първа страница. Проект за изграждане на пилотна мрежа от 56 растителни микрорезервата в България бе представен вчера в Хасково.

„Търсят 3 млн. лв. за свързването на автомагистрала „Марица“ с гръцкия пункт“, заглавие с адрес Свиленград. Толкова ще са необходими за свързването на участъка от пътен възел „Ново село“ до българо-гръцкия пункт при Капитан Петко войвода.

„Намериха 200 грама живак в двор на бивш завод“, информация от Тополовград. След намесата на Гражданска защита районът е бил отцепен и е била сформирана група за обезвреждането му посредством сяра.

„Италианци ни дават своето ноу-хау за туризма“
, съобщава изданието. Италиански експерти разкриха своето виждане и методика за развитието на туризма на тяхна територия и предложиха вариант как това може да се случи и в България.

На водещата си страница другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“ публикува информация, свързана с изчезналия през май в София студент от Търговище Петър Владимиров. Вестникът цитира родителите му, които казват, че дрехите на тялото, намерено край свиленградското село Дервишка могила „май са неговите“. Бащата и майката на изчезналия студент дадоха ДНК-проби в Хасково.

КЗК отсвири окончателно жалбата на „Монолит“, пише още „Новинар“. Комисията за защита на конкуренцията не е уважила жалбата на фирмата срещу обществената поръчка на община Хасково по проекта за 10 млн. лв. Това става ясно сред публикувано решение на КЗК на 18 юни, допълва изданието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button