Преса

Преглед на печата – 30 юли

Преса„123 семейства на опашка за сираче от Хасково“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Седем деца осиновени през юни, повече от 3 600 фамилии чакат.

„Луда спекула с имоти около аутобана“, е другото чело от първа страница. Фирми изкупуват терени край магистралата. Хасковска област била „бяло петно“ в картата на международните компании, допълва вестникът.

„Безработицата в областта под средната за страната“, също дописка от първа страница. Спрямо май нивото на незаетите намалява с 0,4 пункта, а регистрираните безработни – с 500.

„Откриват пункта при Славеево на 9 септември“, е информацията с адрес Ивайловград. Въпросът е бил обсъден по време на срещите между президента Георги Първанов и министър-председателя Бойко  Борисов с гръцкия премиер Георгиус Папандреу.

„59 семейства без детски за юни“, дописка от втора страница. Те няма да получат парите заради направени пет ли повече неизвинени отсъствия от техните наследници.

„Младежи на диспут за заетостта в Испания“
, е заглавието, придружено  със снимка. Децата от клуб „Репортер“ към Младежкия център с ръководител Даниела Стоянова участваха в едноседмичен форум, посветен на младежката безработица в испанския град Алкала ла Реал.

„Иван Илиев – управител на МБАЛ – Тополовград, съобщава изданието. Това реши местният Общински съвет на заседанието си вчера.

Вадещото заглавие на другия местен всекидневник „Новинар Юг“ се отнася за самия него: „За месец сме в отпуск, връщаме се и със сайт“. Това означава, че ще четем „Новинар“ чак през септември. От нас – приятна отпуска.

„Запорираха „Ягуар“-а на хасковлия“, е другото челно заглавие от първа страница. 3 000 фирмаджии броят по 100 лв. глоба за изтървана регистрация.

„Турски студенти писаха по български, днес – устен изпит“
, е дописката също от вадещата страница, придружена със снимка. Комшиите се справиха вчера с българския след едногодишния си курс в учебния център към Тракийския университет в Стара Загора.

„Раздават макарони в махалата от понеделник“, челно заглавие от втора страница. Помощите от Българския червен кръст ще бъдат раздавани от началото на идната седмица в кв. „Република“. В Хасково пунктовете са общо 6.

„12 училища смениха директорите“, „Новооткрито социално предприятие ще работи 5 години след края на проекта“, „Повече жени на улицата“ – всичко това четете в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button