Преса

Преглед на печата – 2 август

Преса„Строителите на аутобана – без заплати от април“, с това заглавие открива броя си „Хасковска Марица“ днес. 60-те работници на фирмата наета да изгражда участъка от магистралата от Любимец до Свиленград се оплакват, че в последните четири месеца не им е плащано. Хората твърдят, че имат да вземат хиляди от фирмата изпълнител. Кога ще получат парите си обаче никой не знае. Междувременно от строителния надзор на аутобана обещават обектът да бъде готов до средата на август, както обещаха от правителството.

„Фирми дават награди за брички“ – водещата тема на първа страница. Предметни награди обещават фирмите на собственици на стари коли,  които ги предадат за рециклиране. Офертите „валят“ в пощенските кутии на хасковлии.

Археолози изследват Йорговите могили, пише пак на първа страница Марица. Местността се намира край харманлийското село Изворово. Екипът на Борислав Богданов проверява могила, под която се смята, че има древна гробница. На същото място преди две години е намерена уникална огърлица.

„Стотици драпат за 17 места в Митницата“, водещо заглавие на втора страница. Толкова са вакантните постове в Свиленград, кандидатите са в пъти повече. И въпреки че конкурсът не е приключил, в града вече се говори, че победителите са ясни, партийната им принадлежност също, пише Марица.

„Почнаха турските шмекерии на Капитан Андреево“, под това заглавие на криминалната страница вестникът обобщава зачестилите през последните дни опити за нелегален трафик на хора през българо-турската граница. Нарушителите са най-често гастарбайтери решили да изведат на Запад роднини и познати, без документи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button