Преса

Преглед на печата – 12 август

Преса„Цели отделения напускат, заради скандални промени във финансирането на болниците“,  това е водещата тема в днешния брой на „Хасковска Марица“. Парите, които НЗОК отпуска на болниците вече стигали само за покриване на текущите разходи, не и за заплати.Вестникът цитира синдикалния лидер на КТ Подкрепа и началник на Спешно отделение в хасковската болница д-р Димитър Кючуков, който заявява, че заради политиката на здравната каса, много негови колеги си носят оставките в джоба.

Още една здравна тема засяга изданието – едва 100 от потърсилите през юли помощ в спешно отделение 2 100 пациенти са имали реална нужда от неотложна помощ. Останалите или не са открили джипито си или признавали, че „не им се чака на опашка“.

„Ченгета проснаха зрелищно двама до пазара“, съобщава още Марица. Арестът на двамата млади мъже е част от наркоакцията започнала в Хасково тази седмица.

„Плащат за облагородяване пред блока“, тема от втора страница на ежедневника. Община Димитровград ще финансира малки проекти за облагородяване на междублоковите пространства, цената им не трябва да надвишава 5 000 лв. Предложения се приемат до 20 септември.

„Романтик скочи в реката да вади пръстен на жена си, счупи си крака“, под това заглавие вестникът разказва историята на 50-годишния столичанин Огнян Станоев, чийто опит да зарадва съпругата си с бижу, приключи в ортопедията на хасковската болница.

„Кандидат-митничар бил супер честен“
, пише на криминалната страница на Марица. Един от претендентите за 5-те свободни места на митница Свиленград е получил максималния, доскоро смятан за недостижим резултат на теста за честност. От ведомството засега пазят в тайна името на супер честния си кандидат-служител.

„Вишната на Емин цъфна през август заради Бетовен“
, четем на светската страница на вестника. Необичайното явление според народните вярвания е знак, че ни чака сурова зима. Самоукият скулптор Емин Емин, собственик на овошката, обаче твърди, че „виновник“ за цъфтежа по никое време е композиторът Бетовен, чийто творби ежедневно звучат в градината в село Големанци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button