Преса

Преглед на печата – 20 септември

Преса„Ядем „Стара планина“ от замразено аржентинско“ – с това заглавие открива броя си днес Новинар юг. Изданието цитира ветеринаря д-р Исмаил Мустафов. Новият стандарт е върха на пирамидата в месодобива, но в България липсва основата й, каза той. В България още няма механизъм за следене на производството на месо. За какъв стандарт говорим, когато животно клано в Аржентина и замразено в хладилник, идва в магазина с лепнат етикет „Стара планина“, пита риторично ветеринарят. Новинар юг обещава обширно интервю с д-р Мустафов в следващ брой.

„Болниците на протест от днес“ – водеща тема от първа страница на вестника. Начало на есента на лекарското недоволство в региона ще дадат медиците от Харманли. От днес те ще са с протестни лентички. Колегите им в другите лечебни заведения тепърва ще решават кога и как да се включат в протестите.

„Разболяха пенсионер – жилят го с 3 700 лева“
– пише Новинар на криминалната си страница. Пенсионер от село Студена се разделил със спестяванията си, след като станал жертва на добре познатата схема на телефонна измама. Мъжът повярвал, че внукът му е предизвикал катастрофа със смърт и бързо броил парите, за да измъкне момчето от ареста. Чак след това усетил, че е жертва на измама.

„Контрабанда: 700 мастербокса цигари зад тапа от банани“, „5-годишно дете минава нелегално границата ни“, „Спряха италианци с краден фиат“ – още заглавия от трета страница на вестника.

„Дирен от Интерпол завлякъл сина на Иван Драганов“
– разработка от шеста страница на Новинар. Според публикацията става дума за хасковлията Христо Делинов, разследван за крупни измами у нас  и в Беларус и понастоящем обявен за издирване от Интерпол. Още една жителка на региона е в списъка на най-издирваните български престъпници, това е харманлийката Венета Атанасова, осъдена на 16 години затвор за организиране на пратка с хероин.

Медиен дебют на развлекателната страница на Новинар Юг прави новородената Златомира, дъщеря на водещата на телевизия Рекординг – Ваня Иванова и фоторепортера на Новинар Тихомир Петков. Честито и от нас колеги!

„Инвалиди и майки в битка с недостъпно Хасково“
–  с този анонс открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“.  Темата за обществените сгради без рампи и високите тротоари е разработена под формата на фоторепортаж на страница 4.

„Центърът се пренасити с търговски площи“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. Заради стагнацията магазините в центъра затварят, а купувачи и наематели на новооткритите търговски площи липсват.

„Алпинист катери 8 часа 43-метров пилон“
– още едно заглавие от първа страница на Марица. Хасковлията Иван Ангов, покорил неотдавна връх Монблан, изкатери 43-метровия пилон на  граничен пункт Капитан Андреево, за да смени окъсаното национално знаме с ново.

„35 ст. за кило мерло“
– пише вестникът на страница втора. На символичната цена роми изкупуват нежеланото от винпромите грозде, за да си правят вино и ракия.

„Блок въстана срещу строеж“, съобщава още Марица от втора страница. Жителите свиленградския квартал Простор недоволстват срещу свои съсед тръгнал да строи кооперация в зелени площи.

„Предлагат Бинка Желязкова и Валентин Ангелов за почетни граждани“
– още едно заглавие с адрес Свиленград. Известната кинорежисьорка и шефът на местната пожарна ще получат почетното звание по предложение на кмета Георги Манолов.

„Почит за Еди Демирджиян на джаз феста“ – водещо заглавие от забавната страница на Марица. Платна на големия музикант и художник ще бъдат показани в галерия „Форум“ по време на започващия довечера джаз фест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button