Преса

Преглед на печата – 24 септември

Преса„Баневи длъжници, Лебеда продаден“ – с това заглавие открива броя си днес Новинар юг. За над  милион и 400 хиляди лева е продаден емблематичния за Хасково плувен комплекс. Имотът до скоро бе собственост на фирма, чиито управители бяха съпругата и майката на Николай Банев – Евгения и Мария.  Заради натрупани дългове обаче комплексът бе обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител, пише вестникът. Името на купувача още не е ясно тъй като резултатът от търга е оспорен и се чака произнасяне на Окръжен съд Хасково.

„Проверяват скандална заменка за 1,9 милиона евро“ – водещо съобщава Новинар от първа страница. Апетитен парцел на стойност 1,9 млиона евро, по пътя Димитровград – Хасково е получен от фирма Елка ООД срещу терен с камънаци за 23 000 лева край село Елена. Със случая вече се занимава Икономическа полиция, пише вестникът, като допълва, че собственици на фирма Елка са братята Джеват Юсуф и Севатин Алиосман – членове и щедри спонсори на ДПС.

„Стадионът на съд заради липсата на 0,67% съветник“ – под това заглавие вестникът продължава темата със стопираното от областния управител Румен Данев решение на общински съвет Хасково за предоставяне на стадион Хасково за безвъзмездно ползване от Футболен клуб Хасково – 2. Според Данев решението е нелегитимно, защото е подкрепено с 27, 33 процента от гласовете на съветниците, а не с 28%, които биха представлявали две-трети мнозинство. Казусът ще бъде решаван от Административен съд Хасково.

„Димитровградската болница Св.Екатерина прави отделение за долекуване“
– новина от втора страница на изданието. Имаме ресурс, законът го позволява, а и жителите на общината имат нужда, твърди пред вестника управителят на лечебното заведение д-р Здравко Нанев“.

„Кризата събужда джаза“ – под това заглавие на страница 7, Новинар публикува обширно интервю с музиканта Петър Салчев, един от изпълнителите на Хасково джаз 2010.

„Съпругата на Едмон Демерджиян дарява негова картина на Хасково“ – новина от забавната страница на вестника. Платното подарено от Мария Василева вече е градската художествена галерия „Атанас Шаренков“.

„Шеф на СОТ зида пред комшиите си“
– водещо заглавие за другия регионален ежедневник „Хасковска Марица“. Вестникът продължа темата  за строеж до пазара на ул.“Дунав“ в Хасково, който предизвика гнева на жителите на съседния блок. Според изданието строежът е на Христо Иванов, собственик на фирма за сигнално охранителна техника. Спазил съм всички процедури, има не три, а пет метра разстояние до блока, твърди той пред вестника. Законово може да издържан, но е пред терасите ни, продължават да недоволстват хората.

„Тополовградската лечебница става болница за долекуване“ – още една тема от първа страница на Марица. Спасителната формула за малките болници най-вероятно ще бъде приложена и в Тополовград, където всеки трите е пенсионер.

„Стамболово с нов зам.кмет“ – пише вестникът на втора страница. Ибрям Тахир смени социалистката Гергана Михайлова. Прецених, че ще върши повече работа, казва кметът за Мандажъ за новия си заместник, който ще отговаря за горския фонд и трудовата заетост.

„79-годишна асфалтира Хасково, печели търг за 10 млн лв.“
– тема от пета страница на изданието. 79-годишна пенсионерка от село Бисер Мата Папратилова се оказва съсобственик в строителна фирма, участник в консорциума спечелил проекта за 10 млн лв за подобряване на градската среда, според Марица. Вестникът помества кратък блиц със съдружника на пенсионерката Александър Паскалев – Не е казано, че съдружник трябва пряко да участва във фирмата, казва той пред Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button