Преса

Преглед на печата – 28 септември

Преса„Разпопен гуру на съд за измама“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Става дума за скандалния свещеник Тоньо Тонев, създател на фалиралия приют в Узунджово. Вчера обвинителният акт срещу него е бил внесен в Окръжен съд, пише вестника. Тонев застава пред Темида по обвинение за измама и обсебване.

„Провинцията ще стане тор за здравната реформа“ – пише вестникът, цитирайки съдебният лекар д-р Христо Еленски.  Освен реформата, лекарят коментира и състоянието на хасковската болница. По негова неофициална информация, злоупотребите на предишното ръководство надхвърляли 1 милион лева. Ако тези пари бяха реално вкарани в болницата, тя нямаше да е в сегашното окаяно състояние, твърди Еленски.

„Влакът стрела до Димитровград“
– съобщава Новинар от първа страница. Италианската фирма „Асталди“, която строи трасето спира работа, заради несигурно финансиране, обяснява изданието. Допълвайки, че срокът на програма ИСПА, откъдето идват парите за трасето, изтича тази година.

„Искат по 2 000 лв депозит от търговци на битака“
, още една тема от първа страница на Новинар. Депозит от 2 000 лева за възстановяване на нарушени асфалтови настилки да плащат търговците на неделния пазар. Това предложение ще бъде гласувано на следващата общинска сесия в Димитровград.

„Миро от Крепост ще прави евро от кал“ – пише вестникът на втора страница. Миро е майсторът на сачове Добромир Христов, който се готви да пласира продукцията си зад граница.

„Бизнесът отсвири оперативна програма“
– водещо съобщава от първа страница  другото регионално издание „Хасковска Марица“. Три дни преди изтичането на крайния срок само една фирма, при това от Стара Загора е кандидатствала за въвеждане на международния стандарт исо 9001. Хасковските фирми нямат интерес към програмата, пише вестникът.

„Икономиката прави колеж“
– заглавие от втора страница на изданието. Колежанска форма на обучение въвежда от тази есен финансово-стопанската гимназия в Хасково. Четири семестъра ще се обучават колежаните, по специалността „Предприемачество и мениджмънт“.

„Църквата си върна „Свети Трифон“– водеща тема от трета страница на вестника. Рушащият се параклис „Свети Трифон“ в Кенана вече е официално собственост на църквата. Уредената собственост трябва да даде зелена светлина за спешен ремонт на храма, допълва Марица.

„Обищински съвет заформи юридически казус със спортните имоти“
– темата на обширен материал на пета страница на вестника. Според публикацията, общинските съветници от Хасково за трети път неправомерно раздават общинска собственост. Вестникът обръща внимание и на факта, че областният управител е стопирал само последното решение  – за безвъзмездно отдаване на стадион „Хасково“, но са допуснати  да влязат в сила тези за отдаване на тенис кортовете и спортна площадка „Юнак“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button