Преса

Преглед на печата – 15 октомври

Вестниците в Хасково„Съдят депутат от Хасково“ – водещо заглавие от първа страница на днешния брой на Новинар – Юг. Приключено е досъдебното производство срещу бившия социален министър и настоящ депутат от Хасково – Емилия Масларова. В момента се пише обвинителния акт срещу нея, твърди вестникът, цитирайки софийския градски прокурор Николай Кокинов. Масларова ще отговаря за длъжностно престъпление и обогатяване.

„4000 искат сираче“ – пише още на първа страница на вестника. Това е броят на семействата записани в листата на кандидат-осиновителите в региона. 120 пък са децата, чакащи родители. Шансовете на повечето от тях да намерят семейство обаче са малки, тъй като малчуганите са с увреждания или пък на възраст 11-12 години, което разколебава кандидатите, признават от Дирекция „Социално подпомагане“.

„Райския джиткал с незаконен джип за 100 бона“ – съобщава още Новинар. Райския е прякор на бизнесмен от Димитровград. Проверка на данъчните и полицията показала, че в продължение на две години той управлява скъпия си автомобил без платени мита и такси и без шофьорска книжка.

„Марашев не ще да напусне, ровичкат го дисциплинарно“ – тема от криминалната страница на Новинар. Въпреки настояването на премиера Бойко Борисов, началникът на митница Свиленград Стефан Марашев не може да бъде уволнен светкавично, пише вестникът. Това можело да стане само след приключване на дисциплинарно производство и доказване на нарушения в работата му, твърди още Новинар, цитирайки юристи.

„Сватбите – по-малко, но по-пищни“. Заради кризата брачните церемонни са намалели, но за сметка на това са по-пищни и богати, пише Новинар, цитирайки сватбения агент Лилия Горанова.

„Иво Димов пак не гласува със своите, този път объркал копчетата“ – водещо заглавие от първа страница на другото регионално издание „Хасковска Марица“. Хасковският депутат от ГЕРБ единствен от парламентарната група гласувал въздържал се за закона за създаване на специални съдилища. По информация на вестника това предизвикало острата реакция на колегите му. Димов се оправдал, че системата е отчела погрешно вота му, а след това, заявил, че може и да е объркал копчетата, пише Марица.

„Пишман бракониер се оплете в мрежите си“ – водещо заглавие от криминалната страница  на изданието. По информация на вестника злополучният нарушител се оплел в бракониерската си мрежа, при опит да избяга от  органите на реда. Конфузната ситуация се разиграла на язовир Ивайловград.

„Заместник-министър открива първия асансьор за деца с увреждания“ –  съобщава още от новинарските си страници Марица. Зам.министърът на образованието Милена Дамянова пристига в Димитровград за да открие модерното съоръжение, което вече е инсталирано в Езиковата гимназия в града.

Темата за спора между община Хасково и Православната църква за храма в село Узунджово е продължена на страница 5. Църквата е актувана от местната управа, след като оттам финансираха цялостния й ремонт. Религиозните власти обаче протестират срещу скандалното отнемане на имот и свещенодействията там, твърди вестникът.

„Руският президент даде Орден за мъжество на Валентин Ангелов“ – водещо заглавие от последна страница на изданието. Обявеният наскоро за почетен гражданин на Свиленград, шеф на местната пожарна Валентин Ангелов бе награден на тържествена церемония в Кремъл за помощта при гасенето на пожарите край Москва.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button