Преса

Преглед на печата – 18 октомври

Преса„17 ученички пердашат връстник за пица“- с това водещо заглавие е днес „Новинар юг“. Тийнейджърът бил пребит до кръв от разгневените девойки, а драмата се разиграла пред фурна за пици срещу общината в Хасково, разказва вестникът, като се позовава на свои източници. Произшествието не е отразено в полицейския бюлетин, тъй като приятели на младежа го измъкнали с такси.

Над главата днес: снимка-отправка към стр.6 и 7 със заглавие: „Готвят булдозери за митничарското село“. Собствениците на незаконни вили в Ставри Димитрово- неизвестни извършители. ДНСК лепи заповеди за събаряне на 83 постройки- тема на фолиото в „Новинар юг“ днес.

Още акценти от 1 стр.: „Софиянски: Борисов е ляв“ и „Хасковлии и димитровградчани се биха в Асеновград“.

„Стара планина“ е нов етикет за соя и старо месо“- водещата тема от 2 стр. днес.

На стр. 3 „Хлапак гръмна с „Гризли“ авер в „Гвардията“. Раненият с пробита буза и разбита челюст, изпратен в Пловдив, разказва „Новинар юг“.

„За да станеш известен в България, е достатъчно да те набият или нае.ат“- това е прозрението на Иво Сиромахов в заглавие на интервю с него от стр. 4 на вестника.

„По 5 от Димитровград и Хасково се сбиха на турнир“- акцент от спортната 5 стр. за турнира по кикбокс в Асеновград.  

„200 стихотворения за 7 часа на „Доброслов 2010“- водеща тема от последната страница на „Новинар юг“ за литературното четене в димитровградското село Добрич вчера.

„Улиците в Свиленград- като след бомбардировка“- акцент над главата в днешния брой на другия всекидневник „Хасковска Марица“ с отправка към стр. 5, посветена изцяло на тази тема.

Останалите заглавия от първа страница: „Отрязаха депутатска фирма“- офертата на фирмата на депутата Иво Димов за доставка на хранителни продукти за детските заведения в Свиленград била отхвърлена, тъй като конкурентната дала по-ниска оферта, а прогнозната стойност на договора- около 300 000 лв.

И още от 1 стр.: „Лидер на БСП с европари ремонтира път до незаконно селище“- председателят на БСП в Димитровград Димитър Петров, като директор на НПО „Информационен център за развитие“ спечелил европейско финансиране за да асфалтира сдружението 4-километровия път до незаконното Ставри Димитрово, разказва вестникът.

„Млад поп получи ключовете от „Св.Георги“- също тема от 1 стр.

 „На „Патриарх Евтимий“ нощем паяците не помагат, блокирани звънят на 112″, пише още на 1 стр.

„Боцкат по 30 на ден с ваксина“- водеща тема за 2 стр. в днешния брой на „Хасковска Марица“.

На 3 стр.: „Тийнейджър гръмна приятел при игра“- водеща тема за крими-страницата и на „Хасковска Марица“.

Темата на броя на стр. 4: „От догодина плащаме и за депониране на отпадъци“. Три общини все още ползват старите си сметища, въпреки санкциите, разказва вестникът.

„Инфраструктурата на Свиленград- по-ужасна от тази в Косово“- тема на стр. 5.

Заглавие от спортната стр. 6: „В Стамболово мълчат за съдбата на футбола“.

„Звездица“ стяга редици за владиката“- водещата тема от последната страница на вестника днес. Танцьорите посрещат за втори път митрополит Николай, готвят му изненада, пише „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button