Преса

Преглед на печата – 19 октомври

Преса„Хасковският център посиня и в събота“ – с този анонс открива броя си днес „Хасковска Марица“. Става дума за Синята зона, която вече работи и в събота от 8 до 14 часа. Въвеждането на платен престой за автомобилите и в първия ден от уикенда стана без предупреждение, твърди вестникът и припомня казус от Перник, където съдът отмени платеното паркиране, тъй като не било обществено обсъдено.

„В болницата оперират над лимита“ – водещо заглавие от първа страница на Марица. Няма да има спиране на плановите операции в най-голямата болница в региона, въпреки че лечебното заведение е вече в преразход, твърди изпълнителният директор д-р Тодор Пандов.

„След 14 дни багерите тръгват към Ставри Димитрово“
– заглавие от втора страница на вестника. Комплексната проверка на митничарското село ще приключи в петък. Дори собствениците да решат да обжалват решението за събаряне на незоконно построените вили, това няма да спре багерите, пише вестникът.

„Напушен тийнейджър припада в междучасие“
– водеща тема от криминалната страница на изданието. Инцидентът с осмокласник от Езиковата гимназия в Хасково станал в петък. Причината е изпушена цигара марихуана. Състоянието на момчето е стабилно, предупредени са полицията и Детска педагогическа стая.

„ГЕРБ спуска парашутиска в Държавния архив“
– с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Новинар юг“. Според източници на вестника Севдалина Петкова Бончева ще е новият шеф на „Териториален архив Хасково“. Отново според информаторите на изданието кандидатката не отговаря на условията за заемане на длъжността, а назначението й е кадрови ход на управляващите. Коментар на самата Севдалина Бончева липсва, но пък от Новинар обещават продължение на темата в следващ брой.

„Съдят утре двама хасковлии и бивш военен министър“ – водещо заглавие от криминалната страница на изданието. По обвинение, че са опитали да подкупят следовател с 20 хиляди евро, на съд застават бившият военен министър Николай Цонев, ексглавният секретар на финансовото министерство Тенчо Попов и вече бившият съдия Петър Сантиров.

„Конкуренция в снегопочистването замислят димитровградчани“,  „От януари затварят бензиностанции без връзка с НАП“, „Рибари събраха 2 бона за шарана в Тракиец“
, заглавия от новинарските страници на изданието.

„Ако този социализъм продължи, ще ни унищожи“
– под това заглавие на страница 7, Новинар публикува интервю с министъра на културата Вежди Рашидов. „Бедствията идват оттам, че времето се е променило, но театрите – не“, твърди още Рашидов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button