Преса

Преглед на печата – 20 октомври

Преса„Търговци си продават местата за 5 бона“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Според ръководството на димитровградския пазар, подобна сделка няма как да се случи с общински парцел.

„Закопчаха за рекет служителка на „Екопрогрес“, е другото чело от първа страница. Добринка Христова изнудвала за по 50 лв. 3 работнички от временната заетост, прокуратурата внася искане за отстраняването й от длъжност.

„Асансьор сбъдна мечтата на дванадесетокласник“, дописка, придружена със снимка. Откритият вчера асансьор в езиковата гимназия в Димитровград „Д-р Иван Богоров“ сбъдна мечтата на дванадесетокласника Генади Найденов да се качи до последния етаж на школото, където се намира кабинетът по физика.

И още една информация с адрес Града на младостта: „Решават за обидите срещу Димитровград до 14 дни“. Тогава ще бъде оповестено решението на Комисията за защита от дискриминация за обидните нападки на проф. Пламен Цветков и Лилия Абаджиева по адрес на Димитровград и неговите жители.

„12-годишна роди, 15-годишна завтори“, водещо заглавие от втора страница. Най-възрастната с бебе в АГО – Хасково от началото на 2010-а е на 43.

„12 дариха кръв вчера до обяд“, пише още „Новинар“. Средно по 10 души дневно даряват кръв в тукашния център по трансфузионна хематология.

„Община Хасково срещу спорта“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Свикват на спешна среща президентите на спортни клубове утре, 30 клуба може да останат без бази.

„Любимец остана без контейнери за смет“, също информация от водещата страница. Неофициално се коментира, че заради тежкото финансово състояние Общината е спряла да плаща на сметопочистващата фирма.

„Застрахователи: Има сериозен отлив от „Гражданска отговорност“, челно заглавие от втора страница. Колите без полици са над 22 на сто, компании искат минимален размер на премия.

Също на втора страница „Марица“ цитира медици, които казват: „Остеопорозата е коварна, трупайте костна маса в млада възраст“. Средно по две възрастни жени постъпват на ден в ортопедичните отделения на болниците в региона с фрактура на шийката на бедрената кост.

„Стефан Марашев подал оставка?“, съобщава изданието, цитирайки една от агенциите, която пък се позовава на свои източници. Според тяхна информация, Марашев е депозирал оставката при приключването на работния ден.

„Безработни стават пътни строители“, Предлагат и Веселин Маргаритов за почетен свиленградчанин“, „Бъчваря си намери свидетел, изкарват го невинен“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button