Преса

Преглед на печата – 22 октомври

Преса„Законови безумия оставят Хасково без спорт“ – с това заглавие открива броя си „Новинар юг“. Навръх Димитровден Административен съд ще реши съдбата на 36-те спортни клуба в града.

„Общината купува земята под музея в Александрово за 13 хиляди лева“ – тема от втора страница на вестника. Земята, върху която е построен музеят на тракийското изкуство, паркингът и пътят до него ще станат общинска собственост, ако следващия петък общинските съветници гласуват предложението на кмета Георги Иванов за закупуване от държавата на терена от 4 дка.  
„Издирван за измама върти фирма от Мадрид“ – водещо заглавие от криминалната страница на вестника. Димитровградчанинът Иван Екзаров, който от 8 години е издирван за измама, има бизнес в испанската столица, твърди изданието. През това време една от жертвите му – пенсионерът Николай Николаев търси помощ от институциите в страната с твърдението, че е жертва на зърнената мафия, в лицето на димитровградчанина.

„Марашев преназначен като експерт в митницата“, „Всяка община със свой данък лукс“, „Хасково иска 54 дка от военните имоти“ – още заглавия от новинарските страници на вестника.

Темата за безплатното ваксиниране срещу свински грип, което започва в Хасково следващата седмица е водеща за другото регионално издание „Хасковска Марица“.

„Депутатът Делян Добрев избран за говорител на Европейската народна партия“, заглавие от първа страница на вестника. Добрев ще отговаря за икономическите въпроси.

„И зърнопроизводителите готвят протести“ – съобщава още Марица. Настояванията им са за отпадане на акциза върху горивата ползвани в земеделието и за намаляване на данъчното облагане на хората в бранша.

„Намалиха с 1,4 милиона лева цената на паркинга до 21-ви век“ – заглавие от трета страница на вестника. Нова цена от 1,9 милиона лева за продажба на паркинга ще гласуват общинските съветници. Досегашната начална тръжна цена на обекта бе 3,4 милиона лева. Липсата на кандидат-купувачи доведе до предложението за сваляне на цената.

„Сблъсък на закони разлашка яко спорта в Хасково“ – тема на обширна разработка от 5-та страница на Марица. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гербер
гербер
22.10.2010 10:10 10:10

Браво, Деляне! За пореден път доказа, че си нашата гордост в Парламента. Пожелаваме ти още по- големи успехи!!!

Back to top button