Преса

Преглед на печата – 27 октомври

Преса„Стара Загора дарява Ленин на Димитровград“ – водещо заглавие от първа страница на  „Хасковска Марица“. 5-метровият паметник на Ленин ще бъде подарен по предложение на кмета на Стара Загора, което трябва да бъде гласувано утре. Ако това се случи, статуята на Ленин ще стане част от алеята на монументалното изкуство в парк Марица, където ще бъдат показани скулптори, създадени през втората половина на 20 век.

„Столичен консорциум поиска лампите на Хасково“ – водещо заглавие от трета страница на вестника. Софийският консорциум „Улично осветление“ и хасковската фирма „Сити път“ са двете компании явили се на търг за обществена поръчка  за поддръжка на уличното осветление в община Хасково. Изборът на изпълнител реално може да приключи чак в края на декември, твърди вестникът.

„Свиленград с обновено детско отделение“ , „Кален сокак затваря 30 фирми“, „ВМРО-НИЕ прави патриотичен блок“, още заглавия от новинарските страници на Марица.

На споровете между православната църква и общината е посветена темата на броя в ежедневника. „Едно е да дам съгласие за строеж, друго е да осветя храм, който не е собственост на православната църква“ – това твърди пред вестника пловдивският митрополит Николай. Повод за изказването е вчерашното откриване на камбанарията на Ямача, на което не присъства нито един свещеник. Марица припомня и за недостроената църква в квартал Орфей. По данни на изданието тя би струвала 200 000 лв., т.е близо два пъти по-евтино от новопостроената камбанария на Ямача, която засега църквата не признава.

На откриването на камбанарията е посветен и водещият материал на другото регионално издание „Новинар Юг“. Вестникът обръща внимание и на дадения след церемонията на Ямача старт на проекта за благоустрояване на Хасково, чиято стойност е 10 милиона лева.

„Контраразузнавач погва престъпно забогателите“ – анонс от първа страница на вестника. Илиян Янкулов ще оглави Териториалната дирекция на комисията за установяване на имущество придобито чрез престъпна дейност, известна като комисията „Кушлев“. Янкулов е дългогодишен началник на хасковското подразделение на ДАНС, припомня Новинар.

20 строителни фирми в областта не оцеляха в кризата, съобщава още Новинар, цитирайки данни на браншовата камара. От 122 строителните компании в региона са вече 102. Неадекватно финансиране от страна на банките, сочат строителите като основна причина за проблемите в сектора.

„Британски професор издаде книга за Орлово“ – заглавие от последна страница на вестника. Трудът на професор Джон Чапман от Дърам в Англия е посветен на производството на накити от раковини, открити в землището на село Орлово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button