Преса

Преглед на печата – 29 октомври

Преса„Оная кайма – по-скъпа и с по-лошо месо“, пише във вадещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Ако е само с българско, килото скача с лев-два, прогнозира пред вестника търговският шеф на димитровградска фирма.

„Реинтеграция: 11 от Старческия дом вкъщи“, друго челно заглавие от първа страница. 49 в Кенанския дом починаха от началото на годината, свободните места колкото изписаните.

„Тир с мотокари се запали в движение“
, е заглавието, придружено със снимка. Инцидентът станал миналата вечер на булевард „Васил Левски“ в Хасково. Бързата намеса на хасковските огнеборци спасила товара – нови мотокари.

„10 бона превръщат праисторически скелет в експонат“
, дописка с адрес Димитровград. Общинският съвет в града дава парите за преместването, реставрацията и консервацията на находката от село Крум.

И още една дописка от Димитровград: „Пазарджийски такси падат наполовина“. Двойно по-малка такса за търговска площ ще плащат наемателите на 33 павилиона на неделното тържище.

„Жена гине след скок от петия етаж в „Бадема“, заглавието е челно за трета страница. 46-годишната Йорданка Койнова се е самоубила заради болно дете, смятат запознати.

„420 фирми висят с 1,7 млн. данъци“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. 241 от областта все още не са внесли налога върху доходите си за миналата година, приканват ги да се издължат.

„Общинският съвет продава 2,5 дка паркинг на скандално ниска цена“, е другото челно заглавие от водещата страница на вестника. Към него има и две подзаглавия: „Сделката с паркинга пред комплекс „21 век“ – спасителната сламка за Общината“ и „Съветници и от мнозинството против новата оценка и продажбата на атрактивния имот сега“.

„Областният управител избира кмет на Мезек“, е водещата информация от втора страница. Съветниците в Свиленград не успяха да стигнат до консенсус след двучасови дебати.

„1,75 млн. лв. е дългът на МБАЛ „Света Екатерина“, дописка с адрес Димитровград. Това сочи отчетът на здравното заведение пред местния парламент в града.

„48 литра на кв.м. дъжд падна в Хасково“, пише още „Марица“. За предходния ден стойностите са 43,4 литра.

„Повишиха в чин шефа на Кенанското поделение“, „Любимец приканва граждани да се издължат“, „Астрономи продават снимки, купуват телескоп“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button