Преса

Преглед на печата – 1 декември

Преса„20 тона асфалт на боклука, квартал „Изток“ в дупки“, е водещото заглавие с адрес Димитровград в днешния брой на „Новинар Юг“. Утре ще паднат снегове и хората ще трябва да газят в киша и кал, притеснява се кметският наместник Слави Иванов.

„Скобата в Синята зона 10 лв. от вчера, слагат я поне 2 седмици“, е друга от водещите дописки от първа страница. Решението на хасковския местен парламент влиза в сила след 14 дни от гласуването, може да бъде стопирано и обжалвано.

„Затварят 5 пункта за скрап“, пише още изданието на челната си страница. Това предвиждат промени в Закона за управление на отпадъците. Според тях депата за метали в страната трябва да се намалят от 2400 до 400.

„Избират строители за 2 участъка от магистрала „Марица“, друга дописка от Димитровград. Търговете за избор на изпълнители за изграждане на участъците от автомагистралата на територията на Общината ще бъдат обявени до дни.

„Закопчаха хазяин на нелегални азиатци“, водеща информация от трета страница. Четирима палестинци минали у нас срещу 3000 евро на калпак, хващат ги в димитровградския квартал Мариино.

„Стол отнася 1000 лв. глоба за негодни кифли“, четем още на новинарските страници. При рутинна проверка инспекторите на РИОКОЗ са открили 91 кифли с изтекъл срок на годност и няколко килограма развален мармалад. Продуктите са иззети и унищожени.

„Кметът изхвърля ГЕРБ от Бизнесцентъра“
, с това заглавие открива броя си днес другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. В подзаглавието е цитиран областният лидер и депутат от партията Иван Петров, който казва: „Вероятно е изнервен, че изпусна мнозинството в Общинския съвет“.

„Стопани: Рапицата е опасна за пчелите“, друга водеща информация от челната страница. Ограничаване на площите с маслодайната култура искат собствениците на кошери.

„Правнукът на Ботев на кръстосан разпит в Долно Големанци“, е заглавието, придружено със снимка. За основните дейности на великия поет и революционер е говорил правнукът на ген. Кирил Ботев, брат на поета.

„По проекти наемат санитари, чистят незаконни сметища“, четем още в броя. 14 проекта, които ще осигурят трудова заетост на 62 лица от областта, разгледа и класира Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

„Пожар за малко да изпържи хиляди пилета“, заглавието е челно за трета страница. Неправилно боравене с огън и струпани безразборно дърва до пещите причина за инцидента.

„210 хил. лв. за санирането на блок“, „Вапцарови дни в Автото“, „Испанка дойде да преподава в Езиковата, обраха я“
– всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button