Преса

Преглед на печата – 2 март

Преса„Още една фирма плаши със запор общината“ – с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Става дума за дружеството изградило паркинга, тротоарите и  зелените площи около блокчетата за социално слаби на ул.“Георги Кирков“. Новината пред вестника е потвърдил изпълнителният директор на фирмата Марий Матушев. Според него общината дължи 87 000 лева, сума неплатена от 2009 година насам.

„Кал и дупки в хасковските квартали“ – водещо заглавие от първа страница на вестника.  В материала са изброени улици из целия град, които според живеещите на тях хора, не са асфалтирани с години.

„Мобилни скенери за вторичния контрол на границата“
–  заглавие от първа страница на Марица, в което се цитира изказване на депутата  Иван Петров, направено вчера в студиото на Дарик. Закупуването на техниката е част от мерките, които се прилагат на ГКПП Капитан Андреево във връзка с приемането на България в Шенгенското пространство.

„32 лв. на дка субсидия“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. Миналогодишните помощи за земеделците ще се плаща след проверка за задължения към бюджета, уточнява вестника.

Криминална тема на страница 4, предизборна  на  съседната 5-та страница в Марица.

„Топим се с един Димитровград“
– с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Новинар Юг“. С 56 000 души, т.е приблизително колкото е населението на община Димитровград са намалели жителите на област Хасково, сочат предварителни данни от завършилото преди два дни национално преброяване. От 277 483 души при Преброяване 2001, населението на Хасковска област в момента е 223 078 души. О тнегативната тенденция на „топене“ на населението се е опазила само София. Варна пък е единственият град , който запазва устойчивост на населението.

„РИОСВ  затваря моргата на Ерол, за 3-ти път“
– заглаие над главата на вестника. Незаконната автоморга по пътя за Болярово не работи от вчера, заради липса на лиценз на собственика за работа с вторични суровини.  „Неудобен съм на някои хора, затова ме затварят“ – твърди пред вестника собственикът Ерол Халим. Новинар припомня сагата с обекта, която стигна до съда.

„Паришеви и Плевнелиев пас за „Министерството на веселбата“ – заглавие от трета страница на Новинар. До месец Административен съд Хасково трябва да се произнесе по жалбата на свиленградския бизнесмен Павлин Паришев и баща му Костадин. Двамата оспорват заповедта на Дирекция национален строителен контрол за премахване на вилата им в скандалното митничарско село Ставри Димитрово. Имотът е известен като „Министерство на веселбата“.

„Кръщават стадион на Петър Жеков“ – заглавие от последна страница на Новинар. Предложението стадион „Раковски“ да стане „Петър Жеков“ направи в ефира на Дарик радио главният мениджър на ФК „Димитровград“ Митко Добрев. Добрев и легендата Жеков бяха сред гостите в празничната програма по случай 12-я  рожден ден на Дарик Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button