Преса

Преглед на печата – 3 март

Преса„Хепатитът увътри МБАЛ с 229 хиляди лева“ – с тоа заглавие открива броя си „Новинар Юг“ днес. Това е сумата заработена от областната болница по време на хепатитната епидемия през януари. По думите назам.директора д-р Мариян Запрянов обаче привеждането на парите от Касата към МБАЛ може да отнеме и месеци. Междувременно става ясно, че през 2011 г болницата ще разполага с бюджет от по 676 000 лева на месец. Лошото, е че в сумата влизат и парите за епидемии, казва пред Новинар болничният шеф  д-р Тодор Пандов.

„Работа има, безработицата расте“ – одещо заглавие от втора страница на вестника. През януари в региона е нараснало търсенето на работна ръка – обявените свободни работни места са 438, същвременно обаче расте и броят на безработните – те са със 709 души повече в сравнение с декември.

„Още две доживотни присъди за Момата“ – водещо заглавие от криминалната страница на вестника. Серийният убиец Недялко Димитров бе признат за виновен, че помагал в разстрелит на килъра Манол Индианеца и Златко Калайджиев, пише Новинар.

„Проблемът на икономиката ни е бедността, не стабилността“ – под това заглавие на страница 4 Новинар публикувва интервю с икономическия експерт Константин Проданов. Освен фискален, предлагам и емоционален борд, за да забрани на държавниците да вземат решения, преди да са преброили до 100, казва още експертът.

„Преподавателска мафия не маха писмения изпит по история“ – това твърди пред вестника преподавателят по история в СУ „Климент Охридски“  доц. Искра Баева. Тя бе в Хасково по покана на местното историческо дружество и освен, че разговаря с кандидат-студенти, изнесе и научен доклад посветен на 100-годишнината от рождението на Тодор Живков. Бойко Борисов щяха да го сравняват с Живков, ако беше включен в кандидат-студентския конспект, каза още Баева през Новинар.

На последна страница в рубрика „Новият морал“ Новинар публикува снимки на новия шеф на Митница Свиленград Тодор Караиванов, който при посещение в Хасково е предпочел обяд в скромна закусвалня пред някой от скъпите ресторанти в града.

„Автобусните билети поскъпнаха“ – с това заглавие открива празничния си брой другото регионално издание „Хасковска Марица“.  Билетът до Димитровград вече е 1,50 лева,  до София – 19 лева, а до Пловдив  – 9 лева. Скок в цените на горивата и отливът на пътници е причината за поскъпването, пише Марица.

„Война за боклука определя мнозинството в общински съвет Хасково“ – съобщава вестникът от втора страница.  Позицията на ДПС, които през последните месеци са балансьор между новото мнозинство и близките до кмета Г.Иванов съетници, сега ще се определи то избора на нов концесионер по сметопочистването, твърди Марица.

„Започват ежегодните пазарлъци за цената на тока“ – заглавие на „Темата на броя“ на Марица. ЕВН искат 5,12 % поскъпване, от ДКЕВР ще дадат вероятно 4,8 на сто, допълва още изданието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button