Преса

Преглед на печата – 7 март

Преса„Белезници за Близнака от БОП и DEA за 96 кила хероин“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Любимчанинът Атанас Мавродиев бе задържан за трафик на дрогата през уиканда, само четири месеца след като полицията задържа и брат му Янко със 70 килограма хероин. Акцията по залавянето на Близнака е проведена от  хасковската полиция, ГДБОП и Америнаската агенция за борба с наркотиците.

 „10-тонна екобомба цъка в Любимец“ – съобщава още Новинар от първата си страница. Опасни пестициди са складирани в рушаща се сграда, с течащ покрив по пътя за село Йерусалимово, става ясно от материала. От община Любимец са заявили, че кандидатстват по проект за унищожаването на опасните вещества.

„Цунами ще измете предателите на каузата на Хасково“ – това каза в интервю за вестника кметът Георги Иванов. Подробностите на страница 4.

„Григор с първа титла за 2011“ – още едно заглавие от първа страница на Новинар.

„Осигурителен гаф оряза заплатите на медсестрите“ –  водещо заглавие от втора страница. Възнагражденията за последния месец са намалели средно с между 40 и 80 лева, защото удръжките на медсестрите са в размер като този на лекарите, обясняват от Новинар.

„Боби Михайлов стиска палци за щерка на Кенана“
– водещо заглавие от забавната страница на Новинар. 11-годишната Елинор няма да става гимнастичка като прочутата си майка Мария Петрова, а е предпочела тениса, отбелязва изданието.

„Двойна игра на ДПС заплете възела в  Общински съвет Хасково“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Две са хипотезите за лавирането на ДПС между новото мнозинство и съветниците близки до кмета Георги Иванов, според вестника. Едната е  желанието на хората от ДПС да си оставят вратички за бъдещо сътрудничество и с двата лагера, а другата вътрешен конфликт в партията.

„Шест лева за осмомартенска роза“ – заглавие от първа страница на вестника. Между  4 и 6 лева струва стрък от най-подаряваното за утрешния празник цвете на пазара в Хасково. Букетът е между 12 и 20 лева, според аранжировката.

„Предлагат на Вулкан гориво от боклук“ – водещо съобщава от втора страница Марица. Единственият екозавод у нас – този в Шишманци, търси къде да пласира отпадъците от преработката. Община Пловдив, която е собственик на завода води преговори с димитровградския циментов гигант.

„400 лева заплата в Бежанския център в Пъстрогор“
– заглавие от втора страница на вестника. Центърът започва работа през април, вече се набира персонал. Средната заплата ще е около 400 лева, пише изданието. Конкуръст за директор обаче ще бъде обявен на по-късен етап.

„Чакаме поредна  шенгенска инспекция на Капитан Андреево“ – заглавие на „Темата на броя“ в Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button