Преса

Преглед на печата – 9 март

Image„2 900 земеделци бе субсидии“, е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. Причината е, че те все още не са се пререгистрирали, цитира вестникът шефката на областната дирекция „Земеделие“ Дора Ангелова. Крайният срок за това е 25 март.

„Кметът Иванов: Бюджетът е циничен, връщам го на ОбС“, е другото чело от първа страница. Измененията, направени от новото мнозинство, няма как да бъдат изпълнени, смятат хасковският градоначалник и заместничката му Нели Станева, е допълнението в материала.

„В Тополовград арестуваха дознател с 200 лева подкуп“, също дописка от челната страница на вестника с пренос на трета. Тополовградчанинът поискал парите, за да смотае разследване срещу задържан след общодържавно издирване.

„В Димитровград криминални и БОП хванаха 69 мастербокса контрабанда“, четем още в броя. От регионалния пресцентър на МВР съобщават, че при акцията са иззети 34 270 кутии безакцизни цигари.

„Оставиха в ареста Близнака и аверите му от наркотрафика“, съобщава изданието. Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ наложи вчера Окръжният съд на Атанас Мавродиев – Наско Близнака и тримата му авери Димитър Мъндев, Тенчо Желев и Димитър Янакиев – Горбачов. Четиримата бяха арестувани за трафик на 96 килограма хероин, уточнява вестникът.

„Сталево излиза пак на протест“, „Фалстарт на делото срещу хасковски депутат“, „Японци дават 35 хиляди евро за ремонт на забавачка“ – всичко това четете в днешния брой на „Новинар Юг“.

И другият местен всекидневник „Хасковска Марица“ акцентира на информацията за разследващия полицай, спипан с подкуп. Вестникът уточнява, че криминалистите в полицейското управление в Елхово са действали по подаден в понеделник вечерта сигнал.

Също на първа страница изданието цитира мнение на хасковлии от кварталите „Бадема“ и „Орфей“, които казват: „Стига с тия блокчета за бедни, искаме улици“. Данъкоплатците доволни, че парите от провалените социални проекти ще отидат за техните нужди, пише в подзаглавието на материала.

„Свиленград си поиска жп мост“, заглавието е водещо за втора страница. Виадуктът на железницата да бъде прехвърлен на общината, пожелаха от администрацията, е допълнението в дописката.

„21,5 млн. лв. събрани от данъци за 2 месеца“, четем още в броя. 2 798 декларации за доходи са приети вече в Хасково.

„Промени в бюджета разбуниха „Екопрогрес“, водещ материал от четвърта страница. Към него има и две подзаглавия: „Орязаха ни 1 млн. лв., но няма да оставим Хасково, оплака се Коста Сарджев“ и „Не сме намалили парите, а само променихме приоритетите, контрираха съветници“.

„Обучават библиотекари на компютри“, „Деца зарадваха стари хора“, „Спипаха фалшиви дрехи и козметика на границата“ – пише още в броя си днес „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button