Преса

Преглед на печата – 23 юни

Преса„Бойко вдигна прахоляк и водата с 60 стотинки“ – с това заглавие, посветено на вчерашната визита на премиера в Хасково открива броя си днес „Новинар Юг“. Борисов долетя с хеликоптер, за да открие новата пречиствателна станция за отпадни води край село Стамболийски. Пускането й в експлоятация ще оскъпи с до 60 стотинки водата в Хасково, пише вестникът. 2,52 лева ще плащат за кубик вода битовите абонати след добавянето на такса „пречистване“, за фирмите оскъпяването ще е по-голямо, но ще бъде избегнат прага от 90 стотинки, пише още изданието, цитирайки управителят на ВиК Петко Стойчев. 

„Болницата – най-евтиният паркинг“ – заглавие от първа страница на Новинар. Срешу един лев входна такса автомобилът ви може да остане в обширния двор на болницата цял ден. Лечебното заведение разполага с около 200 паркоместа. Заради ниските цени за престои  дори дежурните лекари в отделенията трудно намират места за колите си. Наскоро цял атобус се опита да паркира в болницата, но го спряхме, казва директорът на МБАЛ д-р Тодор Пандов.

„10 хиляди лева глоба за поръчител на 2 кг дрога в картофи“ – криминалното заглавие на Новинар днес. Съдът  одобри споразумение между прокуратурата и подсъдимия за близо 2-килограмова наркопратка Богдан Пашов. Мъжът от софийското село Мирово получи ефективно наказание от 2 години, 6 месеца и 25 дни. Простата сметка показва, че Пашов е излежал предварително наказанието си, след като се приспадне мярката му за неотклонение „задържане под стража“ и впоследствие „домашен арест“, пише вестникът.

„Прокуратурата: Общински съвет Хасково е в нарушение за партийните централи“ – анонс от първа страница на вестника. Наредбата, гласувана от съветниците увеличаваше правомощията на политическите партии на бъдат настанявани в общински имоти.

„Задържаха сутеньори в свиленградски бардак“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Девойките обслужвали гърци и турци, имали договори за сервитьорки, пише още вестникът, цитирайки вчерашния бюлетин на полицията.

„Туристическият сезон в Баните тотално провален“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. Заведенията и хотелите в Минерални бани са пусти. Туристи няма. Няма  я и позицията на управата на малката община.

„Борисов: Замислям се дали да не се кандидатирам за президент“ – водещо заглавие от втора страница на Марица за вчерашното посещение на премиера в Хасково.

„12 пожара на ден гасят хасковските огнеборци“ – заглавие на темата на броя днес в Марица.

„Кметът пробва да даде спортен комплекс на безценица“ – заглавие на обширна рабразотка в рубриката „Общество“ на пета страница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button