Преса

Преглед на печата – 4 юли

Преса„Крадци направиха улица непроходима“ – с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Злосторници задигнали метална скара на шахта, заемаща цялата ширина на хасковската улица „Енисей“. Това прави малката уличка абсолютно непроходима за автомобили и опасна за пешеходци, особено нощем. Хората от „Енисей“ отдавна искали общината да оправи паянтовата скара. От общината така и не намерили време за проблема и дори заплашили хората, че ще ги глобят ако сами отремонтират скарата. Крадците почти помогнали на жителите на „Енисей“, отбелязва Марица.

„10 000 лева струва свободата на Буцата“ – заглавието над главата в Марица. Под парична гаранция бе освободен Веселин Бъчваров, който ще отговаря за непредумишленото убийство на Христо Василев.

„БСП изправя Иван Станчев срещу Георги Иванов“
– водещо заглавие от втора страница, посветено на обявената кандидатура на социалистите за градоначалник на Хасково.

„От 2016 г ¼ от боклуците ще се разграждат“
– темата на броя в Марица днес. Материалът е посветен на промените в екологичното законодателство.

„Референдум да реши за евтаназията“
– заглавие на обширна публикация от стр 5 в Марица.

„1600 кандидатстват с матура за ВУЗ“ с това заглавие открива броя си днес другото регионално издание „Новинар Юг“. 2 000 кандидат-студенти са подали документите си в бюрото в читалище „Заря“ до вчера. 1 600 от тях ще кандидатстват с оценките си от матурите. Днес изтича последният срок за подаване на заявления. Най-желание и тази година са университетите в Пловдив.

„Рода усмъртила Христо, подвела докторите“
– заглавие над главата на изданието с  нова интерпретация на инцидента от миналата седмица, при който загина хасковлията Христо Василев. Заподозреният в убийството му Веселени Бъчваров е с парична гаранция 10 000 лева.

„БСП Хасково загуби по навик изборите“
– анонс от първа страница към обширен репортаж от провелата се презу уикенда общинска конференция на социалистите в Хасково. На нея за кандидат-кмет бе определен Иван Станчев, който вече веднъж е губил местни избори, отбелязва Новинар.

„Дупки убиха румънка“
– под това заглавие вестникът разказва за поредната тежка катастрофа станала по разбитите пътища в симеоновградско. Този път тяхна жертва стана 35-годишна румънка.

„Певица и миска греят по бански на битака“ – пише още в днешния Новинар. Атрактивното ревю гледаха  вчера посетителите на димитровградския неделен пазар.

„Димитровград ика от „Асталди“ да ремонтира пътя край линията“ – още едно заглавие от изданието. Да бъде възстановена разрушената пътна инфраструктура в участъка на извършваната реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив-Свиленград ще поиска общината от главния изпълнител на проекта – фирма „Асталди“, и нейните подизпълнители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button