Преса

Преглед на печата – 7 юли

Преса„Разбиха бандата на Злати, тероризирала два региона“ –  с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Заловената банда стои зад част от най-дръзките обири станали на територията на областите Хасково и Стара Загора. 

„Бостанджии затварят Е-80“ – водещо заглавие от първа страница посветено за вчерашните протести на производителите на дини. Хората искат намеса на държавата срещу ниските изкупни цени на продукцията им и дъмпинга, който налагат гръцките производители. „Ако нещата не се променят, догодина никой няма да гледа дини“, твърдят протестиращите и заплашват с бойкот на главен път Е-80. На проблема е посветен и репортаж на 7 страница във вестника със заглавие „Динята от бостана до асфалта“.

„Станчев – вкарвам осем. Йовчева – пише се осми“ – под това заглавие Новинар публикува обширен текст за фракционните борби вредиците на БСП Хасково.

„Гюлджан с бронз от олимпиадата в Атина“ – водещо заглавие от спортната страница на изданието. 13-годишното момиче от Харманли спечели трето място в състезанието по дълъг скок на световните игри „Спешъл олипикс“.

Темата за разбитата от полицията банда грабители е водеща и за другото регионално издание „Хасковска Марица“.

„Пенсионери, превърнали парк в кръчма, скочиха заради договор“ – съобщава вестникът от първата си страница. От обединения съюз на пенсионерите протестират срещу отказа на общински съвет да удължи договора за безвъзмедно ползване на парка до бившата Руска гимназия. Организацията на хората от третата възраст обаче няма смислен отговор, защо паркът е превърнат в кръчма, пише Марица.

„Росен Русев се оттегли от спецсъда“ – съобщава още от първа страница изданието. Настоящият председател на Окръжен съд Хасково е оттеглил канидадурата си за шефското място в Специализирания апелативен съд. Заявлението е депозирано вчера следобед във Висшия съдебен съвет. Русев обаче остава кандидат за нов шефски мандат в Окръжен съд.

„Търговци оперират с адреси и имена на граждани“ – водещо заглавие от втора страница на Марица. Фирми опитват да лансират стоките си с поименни писма до клиенти, в които се обещават томболи и награди.

„Глухите камъни стават защитена местност“ – темата на броя днес в Марица. Национала комисия определи границите и режима на ползване на култовото тракийско селище.

„В Минерални бани туризмът става мит“ – заглавие в рубриката „Общество“ на страница 5. Вестникът продължава темата, за разрухата, в която тъне курортното селище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button