Преса

Преглед на печата – 13 юли

Преса„Код червено обявиха от пожарната“, пише във водещото си заглавие новият брой на „Хасковска Марица“. Повече от 20 акции проведоха огнеборците за денонощие, вятърът усложнява обстановката.

„Тежко болни разчитат само на хорската благотворителност“, е другото чело от първа страница с пренос на четвърта. В материала има е две подзаглавия: „Ирина и Наско са само двама от стотиците, които се нуждаят от държавна и човешка подкрепа“ и „Пациентски организации скочиха срещу поредните промени, ограничаващи възможностите за лечение“.

„Правят зелен пояс по дигата на Марица“, дописка също от първа страница на вестника. Зелен пояс с алеи, места за отдих, парково осветление и други, ще се изгради по протежението на река Марица в Свиленград. Дейностите се финансират по трансграничен проект на местната администрация.

„Лицо“ става инфоцентър за еврофондовете“
, заглавието е водещо за втора страница. С близо 400 000 лв. преобразяват галерията в офис, който ще работи до юли 2015 година.

„Отстраниха граничния полицай, прекарал нелегалната мръвка“
, челен материал от трета страница. Милен христов временно сдаде поста си, докато тече вътрешното разследване, е подзаглавието в материала.

И едно спортно заглавие в броя: „Диа бие наред в Бад Гащайн“.  Хасковската тенисистка Диа Евтимова продължава отличното си представяне на WTA турнира в Бад Гаящайн.

„Община остана без строителни фирми“, с това заглавие открива броя си другият хасковски всекидневник Новинар Юг“. Кризата затвори последните две в Ивайловградско

„10 мъже се натискат за мед.сестри“
, друга дописка от челната страница на вестника. Те са изявили желание да следват в новоразкрития Медицински колеж в областния град, цитира вестникът Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация.

„Огнеборци спасиха 705 декара жито“, заглавие също от първа страница с пренос на трета. Обявиха до края на месеца код „червено“ в региона – най-високата степен на опасност от  пожари, 1000 дка треви горяха край село Сусам.

„Само Зайчев чака пари заради е-коли“
, водещ материал от втора страница. Другите фирми предпочитат реализация на вътрешния пазар, вместо да доказват унищожена продукция пред ЕС.

„Още 3 деца от хасковския дом „Надежда“ в село Динево“, съобщава изданието. Колонията от професионални майки в селото е все от приятелки на възраст около 50 години, безработни.

И накрая една с адрес Димитровград „Отложиха раздаването на европомощи“. Пенсионерите там но получиха очакваните пакети с хранителни продукти от БЧК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button