Преса

Преглед на печата – 25 юли

Преса„Ябълково с извърнат тракийски лъв“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“.  Уникалната бронзова фигура е открита от археолози край Ябълково тези дни. Предполага се, че тя е била ползвана като матрица за отливане на златни лъвски фигури. Най-вероятно фигурката е била изработена по поръчка в Мала Азия през 4-ти-3-ти век преди Христа, пише още вестникът.

„Павлитова съди Искендер за цинизъм“ – заглавието над главата на вестника днес. До намеса на полиция се е стигнало на последното заседание на общински съвет Минерални бани. Скандалът, протекъл с размяна на обиди, избухнал, защото от мнозинството отказали да включат в дневния ред точки за подробни устройствени планове за населени места, в които живеят предимно българи, уточнява Новинар.

„½ от битака иска таксите наполовина“ – заглавие от първа страница на вестника. 600 търговци от неделния пазар в Димитровград са поискали месечните им такси да бъдат свалени наполовина. Половината битак настоява още петък да отпадне като пазарен ден. Двете искания ще бъдат разгледани на сесията тази седмица.

„Съдът не даде свобода на обвинен в убийството на баба“ – заглавие на обширна разработка от 4 страница на Новинар.30-годишният Младен Младенов, обвинен в убийството на 78-годишната Милка Стефанова, остава в ареста. Младият мъж поиска съдът да му наложи по-лека мярка за неотклонение – подписка. Съдът каза не.

„Хасково остана най-живият град в региона“ – тема , посветена на резултатите от Преброяване 2011 в региона. Със своите 76 397 жители Хасково остава най-многолюдния град в областта. Следващият в класацията Димитровград е  с едва 38 738 жители.

„Експерт от Лимец търси сема в рабовския адаш“ – тема на фоторепортаж от вътрешните страници на изданието. През уикенда край стамболовското село Рабово се състоя ритуално зажънване на древната култура, заместител на житото – лимец.

„Два манастира в региона готови да станат приюти“ – с това заглавие пък открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. След споразумение между Българската православна църква и социалното министерство, манастрите край селата Устрем и Добрич, могат да се превърнат в приюти за хора в нужда.

„Още една щета на бюджета, 3 години мотат сигнал срещу кмета“ – заглавието над главата на вестника днес. 25 000 лева от лихви са натрупани, заради отказа на Георги Иванов да разплати своевременно задължение на общината към фирма. Случаят е прехвърлян три години между полиция и прокуратура, уточнява изданието. Позицията на кмета Георги Иванов липсва.

Темата със скандалната сесия в Минерални бани е водеща за втора страница на Марица.

„Кметството дава милиони за лампи, оставя село на сухо“ – заглавието на темата на броя в Марица. Става дума за бедстващото село Маслиново. Община Хасково плаща луди пари за улично осветление, а твърди че водопроводът на селото е ангажимент на държавата“, се казва в публикацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
lazarova
lazarova
25.07.2011 19:45 19:45

Nqma li ve4e da ostavite na mira kmeta na Xaskovo.Toi li e vinoven za krizata ne samo v Balgariq,a i v svetoven ma6tab.

Back to top button