Преса

Преглед на печата – 26 юли

Преса„Слави Трифонов – спонсор на полицията в Хасково“ с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Фирмата на шоумена е дарила бензин на хасковската дирекция на полицията през 2009 година, уточнява вестникът, позовавайки се на информация в столично издание. Като спонсори на МВР в областния град са изброени и част от най-големите фирми в региона, занимаващи се с производство на торове, строителство и музика. Точната сума на даренията, които те са направили на полицията не се съобщава.

„Разградска инвазия в Свиленград“ – водещо заглавие от първа страница на Марица. Жители на Лудогорието ударно заселват граничния район. Хипотезите за необичайния факт варират от изборен туризъм, до банкови и телефонни измами.

„Залъгват бедни с евровафли“ – заглавие от първа страница на ежедневника. Пакет вафли със знамето на ЕС, вместо основните хранителни продукти като брашно, олио и захар, има в пакетите с интевренционни помощи, които БЧК раздава на социалнослаби в Хасково.

„Чистка в ДПС – изключват председател, той не знае“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. Отстранен от поста председател на ДПС в село Козлец е Юмер Мерт. Според Марица това е станало „в разрез с партийния устав, без мотиви и на тъмно“.

„Последователи на Горбунков шашват митничари“ – заглавието на темата на броя днес в Марица. Горбунков е главият герой в култовия руски филм „Диамантената ръка“, който пренася диаманти в гипсирания си крайник. Родните му последователи, контрабандисти, стават все по-изобретателни в опитите да трафикират забранени стоки, отбелязва вестникът. Посочват се примери от последните дни – цигари, скрити – в хляб, автомобилни гуми, газови бутилки и седалки.

„Помаци и роми под прикритие в Хасково“ – тема на обширна разработка, анализираща резултатите от Преброяване 2011 година в региона. Подробностите на стр.5.

„Света Екатерина си готви 10 специализанти“ – с това заглавие открива броя си днес другото регионално издание  „Новинар Юг“.  Димитровградската болница поема част от разходите на десетима  лекари-специализанти. На част от тях лечебното заведение ще покрие таксите за обучение, на  останалите  – задължителните курсове. Младите хора обаче се задължават да останат на работа в болницата след завършването си.

„До Ангел войвода  – град като Перперикон“ –  под това заглавие вестникът публикува интервю с археолога доц. Красимир Лещаков. Той и екипът му работят в района на Минерални бани. Мястото е било най-големият златодобивен район на траките, твърди ученият.

„Извадиха 62 кила сом от „Черногорово“  – заглавието над главата на Новинар днес, подробностите за внушителния улов са на последна страница.

„38 695 карти за подмяна“ – водещо заглавие на криминалната страница. Това е броят на личните карти, които трябва да бъдат подменени до края на годината. Близо 12 500 души пък ще бъдат глобени, защото не са върнали документите си с изтекъл срок.

„Смирненски“ и „Рилски“ сменят подове и дограма за 50 хиляди лева“ – заглавие от втора страница на изданието. Ремонтите в двете основни училища са най-мащабните в Хасково. Почти навсякъде другаде също текат реконструкции на стойност от 1 000 до 30 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button