Преса

Преглед на печата – 27 юли

Преса„Всяка кръчма в Узунджово издига свой кмет“ – с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. 14 кандидати ще се борят за кметския стол в селото. Сред тях има братя, бивши съпрузи и настоящи шефове и подчинени. Най-интересното обаче, е че 2/3 от прецелилите се в кметския стол се занимават с кръчмарство, което означава че всяко заведение в селото ще си има свой фаворит на изборите.

„Народът се юрна за дърва и въглища“ – заглавие от първа страница на Марица. Хората бързат да се запасят с евтино твърдо гориво, заради слуховете за ценови скок наесен. Тон брикети в момента струва 200 лева. Според слуховете цената може да се покачи до 300 лв/т. Тон дърва в края на юли се търгува за 130 лева, но и там не е изключено поскъпване с 10-20 лева.

„С 1,67 милиона лева от ЕС връщат великолепието на Армира“ – още едно заглавие от първа страница. Осигурени са парите за втория етап от възстановяването на археологическия паметник на културата край Ивайловград. Средствата идват от  Оперативна програма „Регионално развитие“.

„В Димитровград: 1 милион лева бюджетен дефицит, ако намалят таксите на пазара“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. Търговците на Неделния пазар искат да плащат с 50% по-ниски такси до края на годината. Настояването им обаче най-вероятно няма да бъде одобрено от общинските съветници, тъй като то би коствало 1 милион бюджетен дефицит на общината, уточнява вестникът.

„Молец мори доматите в Баните“ – заглавие от трета страница на изданието. Проблемът се е пренесъл и в съседните села.

„Бойко Борисов: Станишев строи в мечтите си, аз правя магистрали“ – под това заглавие вестникът публикува материал за вчерашния старт на строежа на магистрала „Марица“ от Димитровград до Харманли.

„Етнически вот на лична основа в Баните“
– заглавието над главата днес в другото регионално издание „Новинар Юг“. Разглеждат се причините и последиците от скандалната общинска сесия в Минерални бани миналата седмица. Според част от съветниците  – подробните устройствени планове в общината се гласуват на етнически принцип.

„Бояна: Бойко оправи си министър Найденов!“
– под това заглавие вестникът разказва за 17-годишната ученичка от Димитровград Бояна Янева. Момичето напразно чака час под палещото слънце вчера, за да връчи протестното си писмо на Бойко Борисов. Семейството на Бояна се занимава със земеделие. Заради закъснелите или спрени земеделски субсидии хората са на ръба на отчаянието и въпреки труда си продължават да затъват в дългове. Премиерът не чу момичето, но писмото й все пак бе взето от един от охранителите му с обещанието то да бъде предадено на Борисов, пише Новинар. Междувременно Бояна е решила да пише и до Европейския парламент. „Ако оттам ми отговорят, че това е държавна политика, може да сес тигне до 5 ковчега“, пише в писмото на ученичката, цитирано в Новинар.

„Умрялата риба в река Банска остава загадка“ – заглавие от трета страница на ежедневника. Рибата бе открита миналата седмица, в района на село Клокотница. Маловодие, жега и неизвестен замърсител са причинили екобедствието, твърди Новинар, позовавайки се на официалното становище на екоинспекцията в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button