Преса

Преглед на печата – 28 юли

Вестниците в Хасково„Пепелянки клъвнаха 10 за 2 месеца“ – водещо заглавие от първа страница на днешния „Новинар Юг“. 10 души са приети в хирургичното отделение на хасковската болница след ухапване от змия през месеците юни и юли. Всички са пострадали докато работили на полето.

„Технолог от Неохим литна с траиктор“ – заглавието над главата на вестника. Инженер Ивайло Димитров смая парапланеристи от цяла Българсия с направената от него летателна машина.

„Дядо искал да го гази влака, сетне коли зетя“ – заглавието на криминалната страница в ежедневника. 81-годишният Стоян Генчев е на съд по обвинение за опит за убийство на 60-годишния Фреди Георгиев. Според свидетели дядото заявил, че има намерение да сложи край на живота си, малко преди нападението над по-младия мъж.

„Болна скочи в кладенец, спасиха я“ – още едно заглавие от криминалната страница. Драмата е с адрес село Тънково.

„17-годишната Бояна: Бойко, ако това е земеделие, ще има пет ковчега“ – под това заглавие на страница 6 вестникът разказва историята на ученичката от Димитровград Бояна Янева. Семейството на момичето се занимава със земеделие и въпреки къртовския труд затъва в дългове, заради забавени и неизплатени субсидии. Бояна написа писмо до премиера, но не успя да се добере до него, за да му го връчи, докато Борисов правеше първа копка на магистрала „Марица“ край Димитровград. Драмата на семейството на Бояна е драма на още хиляди българи, които се занимават със земеделие, но не могат да печелят от труда си. Засега Бояна няма отговор нито от премиера, нито от ресорния министър Мирослав Найденов.

„Ще вляза в топ 150 до края на годината“ – под това заглавие Новинар публикува интервю с хасковската тенисистка Диа Евтимова, която наскоро спечели престижния турнир в град Истад.

„Очното с нов ехограф и пахиметър“ – водещо заглавие от първа страница на другото регионално издание „Хасковска Марица“. Техниката, която вече е монтирана в областната болница в Хасково е на стойност 24 000 лева, собствени средства на лечебното заведение.

„И след още 70 години любеновци ще чакат водата“ – заглавието над главата на ежедневника. Вече 4 години в селото не може да бъде изграден водопровод. Само в 6 от къщите на Любеново, чешмите не са пресъхнали.

„Спасението на Меричлери – в ръцете на Цветан Цветанов“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, за която отговаря вътрешното министерство, трябва да отпусне пари за нов водоизточник на града. В момента водата на Меричлери не става за пиене, заради съдържание на арсен над допустимото ниво.

„Всеки трети инцидент на пътя е с участието на пешеходец“ – заглавието от криминалната страница на Марица днес.

Димитровградските математици се върнаха с четвърто място от Индонезия“ – заглавието на темата на броя в Марица днес. Отборът на местната природо-математическа гимназия се завърна с престижното класиране от неофициалното световно първенство, провело се в Индонезия. Гергана Миткова, Теодор Жеков, Марио Илиев и Виктор Георгиев са имената на призьорите от елитната гимназия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button