Преса

Преглед на печата – 1 август

Преса„Потомък на петролен шейх живее в нищета край Любимец“ – с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Интересният материал проследява историята на 28-годишния Дауд Исмаил Шабани. Иракчанинът е единственият бежанец, според критериите на Върховния комисариат по бежанците към ООН, който трайно се е заселил в Хасковска област. Дауд живее в село Йерусалимово, където е създал семейство с българка. Историята на бягството му от Багдад и перипетиите около живота в България са разказани на страница 5.

„Фамилия плаща данъци за невърнат имот“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. Имотът е парка срещу бившата печатница, в центъра на Хасково. Фамилията е семейството на адвокат Видю Димитров. Съдебното решение за признаване на собственост е излязло преди 10 години. Оттогава обаче наследниците на реституирания парцел плащат данъци и такса смет, но не ползват имота, пише вестникът. За да се случи това казусът им трябва да бъде гласуван на заседание на общински съвет. Заради конфликта на кмета с т.нар ново мнозинство, това едва ли ще стане през този мандат, твърди Марица.

„Пиян ветеринар помля три девойки с колата си“ – заглавието от трета страница на Марица днес. С 2,3 промила алкохол зад волана е бил бившият шеф на зоопарка в Хасково д-р Ясен Стайков в нощта на събота срещу неделя. Мъжът изгубил контрол над колата си и помел трите момичета. Ветеринарят е задържан за 24 часа от полицията. Две от момичетата са в болница.

„Гледат делото Билла за 12 път“ – още едно заглавие от криминалната страница на вестника. Обвиняем по процеса, насрочен за днес сутринта,  е кметът на Хасково Георги Иванов.

„Кантарджия на борсата цака в теглото“ – водещо заглавие от втора страница на Марица. Нередовен кантар на динената борса в Любимец, придизвика недоволството на търговци. Хората настояват за намеса на контролните органи.

„Остаряваме бавно…“ – заглавието на „Темата на броя“ във вестника. Материалът предлага пордената порция данни от Преброяване 2011. Хората над 65-годишна възраст в областта са с 2,5% повече от средното за България, сочи статистиката. Фактът е дал повод за заглавието на материала.

„Изписаха дъска с „Обичам те“ за Светла Рудева“
– заглавие от забавната страница на изданието. Хасковската актриса бе ръководител на лятна театрална школа в харманлийското училище „Иван Вазов“. Под нейно ръководство малките театрали показаха спектакъл по приказка измислена от деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button