Преса

Преглед на печата – 3 август

Преса„Прокуратурата нищи НПО за калпав път“ – с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Става дума за 3-километрова отсечка, отвеждаща до т.нар митничарско село Ставри Димитрово. Според информационна табела в началото на разклона за селището в рехабилитацията на пътя са инвестирани 117 хиляди евро, по програми за трансгранично сътрудничество. Бенефициент е неправителствената организация с името „Информационен център за развитие на Община Димитровград“. Според отчета на проекта, той е изпълнен между 2007 и 2008 година. А сред дейностите му са рехабилитация на пътя, изграждане на канавки, кът за отдих и екопътека. Към днешна дата, обаче е много спорно какво от тези дейности е свършено наистина, отбелязва Марица. Сигналът за евентуални финансови злоупотреби по ремонта на отсечката е подаден от димитровградския общински съветник Антон Вълков. Потърсен за коментар е и изпълнителният директор на НПО-то Димитър Петров, който заявява, че всичко по проекта е „изпълнето, отчетено и прието“, а освен за рехабилитация пари били похарчени за т.нар „меки мерки“ – срещи, дискусии на българо-турски групи, популяризиране на проекта.

„Безкрайни дела отнеха тротоар от пешеходци“ – заглавието над главата на вестника днес .Става дума за тротоара до Изчислбителния център в Хасково, откъдето през последните 2-3 години преминаването е силно затруднено, заради строителни ограждения. Оказва се, че бизнесменът спечелил общински търг за право на строеж на мястото, не може да се възползва от него, заради спор за собственост между община Хасково и държавната фирма „Информационно обслужване“.

„Зърнопроизводителите пак стягат протест“ – водещо заглавие от втора страница на Марица. Хората недоволстват срещу неспазени от кабинета обещания за възстановяване на акциза върху горивата, уточнява изданието.

„Свиленградската болница с проект за 4,5 милиона лева“
– още едно заглавие от втора страница. Проектът, с който здравното заведение ще кандидатства пред регионалното министерство е за подмяна на апаратурата в отделението по хемодиализа. Дали проектът е одобрен трябва да стане ясно в началото на 2012 година.

„Торбичките стават лукс от октомври“
– темата на броя днес в Марица. От тази дата се въвежда продуктова такса от 15 стотинки за полиетиленовите торбички, които масово се ползват в магазините в момента. Таксата ще наства поетапно и през 2014 вече ще е 55 ст. за торбичка.  Новата такса ще оскъпи покупките и ще накара много хора да се върнат старите пазарски чанти от текстил и хартия, отбелязва всекидневникът.

„Сусамски фермер избира измежду 2 500 кандидат-булки“ – водещото заглавие от забавната страница на Марица днес. Фермерът е 36-годишният Димитър Димитров, който разчита да си намери съпруга участвайки в телевизионно риалити.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button