Преса

Преглед на печата – 4 август

Преса„Кметове се чудят как да осигурят дърва за селата“, е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“. Заради промени в Закона за горите снабдяването е затруднено, в Хасково се купува по списък, е допълнението в материала.

„Засекретиха поръчка за половин милион“, е другото чело от първа страница с пренос на втора. Отказаха достъп на журналисти до конкурс за кърпене на дупки, пише в подзаглавието на дописката.

„Дават 290 лв. за тон зърно, няма продажби“, също дописка от челната страница на вестника. Миналата година цените на пшеницата бяха рекордно високи и задминаха 420 лв. за тон, допълва изданието.

Отново на първа страница е цитиран началникът на Областната пожарна комисар Николай Вълчев, който казва: „Липсва координация, никой не помага на пожарната“. От 20 дни опасността от пожари е силно увеличена и има дни, в които се налага всички екипи да работят.

„Грък погуби жена си на път за казино“, водещ материал от трета страница. 76-годишен мъж, правил рискова маневра, предизвика ПТП, е подзаглавието в дописката.

„На Лютица създават първата средновековна банка“, е дописката с адрес Ивайловград. Златен пръстен, 13,5 грама, и каничка със златна ангоба откриха археолозите на крепостта „Лютица“.  Сред находките са и множество монети от Средновековието – 11 – 14 век. Това потвърждавало предположенията, съществуващи още в началото на разкопките през 2002 година, че на крепостта е  съществувала първата средновековна банка.

„Празнуват 65 години от създаването на бригадирското движение“, информация от Димитровград. Организатори на проявата са Общината и местният исторически музей.

„Любо Цакев реди изложба за Деня на Хасково“, четем още в броя. Бившият директор на Старозагорския куклен театър Любомир Цакев ще представи изложба в Градската художествена галерия „Атанас Шаренков“ за Дните на Хасково.

И едно спортно заглавие в броя: „Жестоко прецакаха Боян Михайлов с фотофиниша на 200 метра“. Световната федерация по гребане се извинява на харманлиеца в социалната мрежа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вая
вая
04.08.2011 10:34 10:34

моля да публикувате програмата за бригадирските празници в Димитровград

Back to top button