Преса

Преглед на печата – 5 август

Преса„1000 на тест за СПИН за полугодие“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. 11 нови случая най сифилис са регистрирани от началото на годината.

„Харманлиец гепи колело на министерско хлапе“, е другото чело от първа страница с пренос на трета. Бдителни граждани издънили нашенеца, велосипедът струвал 812 паунда.

„Избирателните комисии скараха власт и опозиция“, също дописка от челната страница на вестника. Съставянето на общинските избирателни комисии скара власт и опозиция и на местно ниво. Досега консултации между политическите сили са се провели само в две общини – Димитровград и Свиленград, допълва вестникът.

„Грозде по 3 лв./кг за Преображение Господне“, пише още „Марица“ на водещата си страница. Според християнската традиция на този ден се бере първото грозде и се раздава на близки и съседи, след като се прикади от свещеника в църквата.

„Ничии мрежи оставят селата без напояване“, акцентен материал от втора страница. Никой не стопанисва изградените преди години системи, чакат се европроекти да ги възстановят, е допълнението в материала.

„Още три аптеки искат да продават наркотични вещества“, четем още в броя. Служителите на Регионалната здравна инспекция са извършили проверки през юли дали фармациите отговарят на условията за лицензиране.

„11 млн. лв. внесени данъци през юли“, съобщава изданието. С това общият принос към бюджета за 7-те месеца на годината става 83 197 696 лв., цитира вестникът информацията от местния офис на НАП.

„Почват почистването на Марица край Свиленград“, друг от материалите на втора страница. Това става ясно от съвместна пресконференция на кметовете на Свиленград и турския Узункюпрю – Георги Манолов и Енис Ишбилен, на която те са представили пред медиите параметрите на съвместен проект, който е финансиран пор програма за трансгранично сътрудничество и е на стойност 600 хиляди евро.

„Млатиха мъж на „Сивата вода“, дописка от трета страница. Скандалът е станал за жена, работата по установяване и издирване на извършителите продължава, уточняват от полицията.

И едно спортно заглавие в броя: „Двама от Димитровград на европейското във Варшава“. Златните таланти Митко Иванов и Вики Бобева тръгват за медали и в надпреварата на Стария континент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button