Преса

Преглед на печата – 10 август

Преса„300 напират за полицаи, местата само 30“, е челното заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“. Материалът продължава на трета страница, където в подзаглавие пише, че за повечето кандидати високите температури не са били пречка на вчерашния изпит по физическа подготовка.

„Групи на „В и К“ посреднощ дебнат авантаджии“, друг водещ материал от първа страница. Стартира мащабна акция в дружеството срещу крадците на вода, допълва вестникът.

„И в Харманли стигнаха до девета глуха за ОИК“, дописка също от челната страница. Консултациите за съставяне на Общинската избирателна комисия в Харманли също удариха на камък. Първата среща се проведе в началото на седмицата, но на нея политическите сили така и не стигнаха до консенсус, а втора, както се очертава, няма да има, четем в текста.

„500 деца влизат в обновено школо в Любимец“, съобщава изданието. Става въпрос за най-голямото училище в града – СОУ „Желязко Терпешев“, чийто ремонт ще приключи до дни.

„Още 2006 с пакети от БЧК“, четем също на първа страница. Още толкова от региона получиха право на подпомагане с храни от интервенционните запаси на ЕС, информират от БЧК – организацията, осъществяваща кампанията.

„2,55 лв. за кило захар ужаси домакините„, заглавието е челно за втора страница. Хората нямат пари, не купуват за компоти, казват търговците на пазара.

„Две местни партии регистрирани в ЦИК“
, съобщава изданието. Те са със статут на национални политически формирования, но лидерите им са от Хасково. Става дума за „Българе“ и ПК „Екогласност“.

„Възстановяват параклис в Орлово“, също дописка от втора страница. Парите за ремонта се събират от дарения от жителите на селото.

„Огнеборци гасиха 15 пожара за ден“
, трима пострадаха през юли“, информация от трета страница. За изминалия месец пожарникарите са се отзовали на 407 произшествия, като 66 от тях са с материални загуби. Лъжливите повиквания са били 11.

И едно спортно заглавие в броя: „Отборите ни почват със силни съперници“. Димитровград начева в Ямбол, Хеброс гостува на Мастер, Свиленград излиза на „Беркут“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button