Преса

Вестниците на 16.12.2011 г.: „Занаятчии: Фризьори и козметици вън от гаражите“

Преса„Занаятчии: Фризьори и козметици вън от гаражите“ – водещото заглавие на „Хасковска Марица“. Никой не проверява ателиетата, които не отговарят на санитарните изисквания, става ясно от статията. Това е причината представители на регионалната камара на занаятчиите да подкрепят промените в Закона за устройство на територията, които предвиждат ателиетата и магазините да бъдат извадени от гаражите. Причината е в нелоялната конкуренция от страна на гаражните фризьори,  козметици, маникюристи. Вестникът припомня, че промени в ЗУТ предвиждат гаражите да се използват само за коли.

„Дефилират по Марица за половин милион“ – водещата тема на „Новинар юг“. Дефиле на плавателни съдове по река Марица за 524 200 лева ще организира общината. Инициативата „Формула Марица  арт – екофестивал“ е по спечелен проект към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за вече има сключен договор. В проекта ще бъдат включени димитровградските деца заедно с творци и жители на кварталите по Марица.

„Екскмет не бракониерствал, участвал във филм“ – Абсурдно обяснение дал екскметът на димитровградското село Райново Живко Донев, за бракониерската история, в която се забърка преди време, пише „Хасковска Марица“. Бившият селски първенец, през лятото бил спипан от фоторепортер на „Хасковска Марица“ да замята мрежи в река „Марица“, край Димиторовград. Оказало се обаче, че нито Донев, нито помощникът му били бракониери, а всичко било филм, или по-точно трейлър за бъдеща кинолента. Поне това убедително е разказал пред инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури – Хасково Живко Донев.

„Продажба на училищата – само с гласовете на БСП“ – така „Хасковска Марица“ анонсира днешната сесия на Общински съвет. Дали и БСП ще се прикрепи към кметското мнозинство в ОбС? Това до голяма степен ще стане ясно днес. Тестът е докладната, касаеща вкарването на закритите училища ОУ „Алеко Константинов“ и НУ „Христо Ботев“ в списъка на обекти – частна общинска собственост.

„Съдят Благо за убийство, работят го и за второ“ – пише над челото си „Новинар юг“. Пред приключване е досъдебното производство за убийството на Дарина Братоева, чиито останки бяха открити в кладенец в Любимец. В началото на следващата година обвинителният акт срещу Благо Ставрев ще бъде внесен пред Темида. Това съобщи вчера замокръжният прокурор Розалин Трендафилов. ДНК-експертизата вече е готова, остава след нея да бъде извършена само още една съдебномедицинска. Междувременно полицията в Добрич продължава да се опитва да докаже, че Ставрев е убил и майката на Дарина – Пенка Братоева.

„Казармите станаха разграден двор“, алармира ежедневникът.  Роми изнасят дюшеме за горене от изоставените помещения на бившето танково поделение. Преди дни в тухлената стена зейнала дупка, достатъчно голяма, за да мине през нея човек.  Вчера военните бяха наели майстор, който да зазида широкия отвор. Останаха опасенията, че фактът от работата му ще е краткотраен, тъй като набезите срещу рушащите се безстопанствени казарми в областния град продължават вече с години.

„86 фирми от региона в Топ 5000 на най-добрите“, пише „Новинар юг“.  След тях са „Неохим“, „Ерато“, „Донидо“, „Балган юг“. Класацията е на Active.bg. Призьорите са класирани по 5 критерия  – общи приходи от дейността, финансови резултати след облагане, размер на собствения капитал, коефициент на ефективността на разходите и индекс актив. 

„Стефани спряна на сингъл в Рим“ – спортна тема от първа страница на „Хасковска Марица“. Талантливата хасковска бадминтонистка  Стефани Стоева отпадна във втория кръг на международния турнир за жени в Рим с награден фонд от 15 000 долара. Сиси се опита да стигне четвъртфинал на двойки със своята сестра Габриела, но двете бяха надиграни от германките Йохана Голишевски и Изабел Хертрих с резултат 18:21 и 15:21 за 22 минути.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
смехурко
смехурко
16.12.2011 8:33 8:33

защо се вълнуват занаятчиите трябва да се усили дейноста по палежи на колите и въпроса с гаражите сам ще се реши

Back to top button