Преса

Вестниците на 19.12.2011: Пребиха осмокласник

Вестниците в Хасково на 19.12.2011„Пребиха осмокласник от „Васил Левски“ – заглавие над главата на вестник „Новинар Юг“ днес. Тинейджърът е бил бит и унижаван в края на учебната седмица. Група от десетина младежи звъннала на възпитаника на СОУ „Васил Левски“, докато той бил в час. Казали му да излезе на двора, където го накарали да коленичи и започнали да го ритат. Случката се разиграла извън територията на школото и нямало как да бъде видяна от охраната.

„Димов спасява 3 влака на маса с Московски“ – статията е посветена на посещението на транспортния министър Ивайло Московски в Димитровград, където кметът го нахранил в местен ресторант и поставил въпроса за възстановяване на 3 от спрените влакове. Димов получил уверение, че искането ще бъде разгледано.

„Избират нов лидер на ДПС-Хасково“ – общинската структура на Движението за права и свободи ще има нов председател тази седмица, след като стана ясно че досегашният – Мюмюн Искендер се оттегля от поста. Той бе избран за кмет на Минерални бани и ще се отдаде изцяло на ръководенето на общината, заявиха хора от партията. Сред кандидатите за негов наследник са Себахтин Исмаил, Кадир Исов и Орхан Шабан.

„Пироманът Сергей – хасковският Нерон“ – по повод палежите на автомобили статията припомня случки със заловени подпалвачи. Главният герой е Сергей Стоянов, който бе арестуван в началото на 2009-та година, когато подпали серийно три леки автомобила, автобус и камион.

„Малкият бизнес без гласове в съвета за тристранно сътрудничество“ – водещата тема на другия ежедневник „Хасковска Марица“. Месец след като синдикатите напуснаха Националния съвет за тристранно сътрудничество, от достъп до него бе отрязана най-голямата работодателска организация – Търговско- промишлената палата. Цитиран е председателят на Хасковската Палата Янчо Янев, който бил учуден от факта, че промените минали в парламента. Янев бил притеснен, че се нарушава Международната конвенция относно свободата на сдружаване.

„Слагат таван на извинените отсъствия“ – учениците да имат право на по-малко извинени отсъствия от училище, както и „затягаща мярка“ за последствията от тях, обмислят в образователното министерство. Предвижда се и премахване на разделението между извинените и неизвинените.

„Кметът Искендер гощава спортисти“ – Банският кмет дал тържествена вечеря на своите млади хандбалисти за поредния им успех в първенството на Зона „Тракия“. В Минерални бани са канят да постигнат още по-големи успехи, след като получили уверението на Мюмюн Искендер, че през 2012-та година ще бъдат заложени средства в бюджета за подпомагане на хандбала и футбола.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.12.2011 9:55 9:55

Какъв кмет ве тоя е директно за затвора,е*ати и държавата ….

Back to top button