Преса

Вестниците на 20.12.2011 г.: „Разследват смърт на гара“, „Иво Димов чисти хората на Стефан Димитров“

Преса„Разследват смърт на гара“ – водещото заглавие на „Новинар юг“.  Окръжната прокуратура нищи нов случай на смърт, настъпила след предполагаема лекарска грешка, пише вестникът. Става въпрос за кончината на Видьо Жеков, намерен мъртъв в чакалнята на жп гарата в Димитровград.  Аутопсията показала, че черепно-мозъчна травма е причина за смъртта на Жеков, който се слави с пристрастеността си към алкохола.  Първоначално полицията образувала досъдебно производство, като в документите било описано, че става дума за самоубийство. После обаче разследването тръгнало в друга посока, а сега прокуратурата има съмнение, че е допусната лекарска грешка в Бърза помощ.

„Иво Димов чисти хората на Стефан Димитров“ – водещата тема на „Хасковска Марица“ отново с адрес Димитровград. Общината от от вчера е с нови зам.-кметове. Досегашните такива – Христо Колев и Краси Минев, са освободени, а на тяхно място са назначени Светослав Атанасов и Владимир Митрушев. Рокадата е по предложение на градоначалника Иво Димов. Чистката подминава третия заместник кмет Росен Кузев, отговарящ за работата по европейските проекти, област, в която общината записа много добри резултати през последните четири години.

„Арестуваха убиец за 11 кражби“ и „Задържаха убиец, извършил 11 кражби в Свиленград“ – пишат над челото си и двата хасковски ежедневника. Рецидивист с 2 присъди за убийства е арестуван за серия от 11 кражби, съобщиха вчера от полицията. 61-годишният Тодор Маринов Бекирски е разкрит и задържан след съвместна оперативна работа на свиленградските и хасковските служители на реда.  От август тази година насам посред бял ден той е извършил множество кражби на дамски и мъжки чанти от коли, паркирани на различни места в граничния град, припомниха от регионалния пресцентър на МВР.  Тодор Маринов Бекирски е виновен за 2 умишлени убийства. Освен това Темида му е налагала 3 наказания за кражби и едно за извършени банкови сделки.

„Възстановяват затвора в Хасково“ – още една тема от страниците на „Новинар юг“ . Търсим вариант за кандидатстване по проект за възстановяване на сградата на стария затвор и прилежащите му терени с обща площ 5 дка, съобщава изданието, цитирайки кмета Георги Иванов. Те бяха дадени на общината през септември 2011-а –  половин година, след като областният управител намали от 17 на 5 дка исканите от общината терени на военните. В общинските имоти попада и стария затвор, за него сега ще се търси финансиране, за да бъде превърнат в музей. Около него ще бъде направен парк.

„Одрусаха двама за месо в „Република“, пише ежедневникът.  Нелегални търговци на месо, плодове и зеленчуци в тукашния квартал „Република“ са спипали  преди дни инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ). Заради липса на разрешителни за продажба собствениците са с глоби на обща стойност 6500 лева. Санкционираните търговци са от две маси на централната улица в ромския квартал.

„Закон праща базата за спорт под наем“ – тема от първа страница на „Хасковска Марица“. Спортът в Хасково под наем, но на каква цена? Това ще определи предстояща проверка на външни оценители, както впрочем предвидиха още през миналата година от управата на общината, чиято собственост са спортните бази в града. Това бе решено на сесията на ОбС в петък, по наболелия от месеци казус. „Наемите няма да се вдигнат астрономически. Всичко зависи от самото съоръжение, на което ще се прави оценката. При всички случаи ще се съобразим с тежкото финансово състояние на спортните клубове, защото може да стане и другото нежелано от нас – просто клубовете да се откажат от дейността си“, казва новият шеф на спортната комисия към ОбС Митко Ламбов.

Още една спортна тема от днешната преса. „Боркинята Виктория Бобева е Спортист на Димитровград за 2011„, пише „Новинар юг“. Двукратната републиканска шампионка по борба за кадетки Виктория Бобева бе избрана за Спортист на годината в общината. Състезателката на клуб „Димитровград“ през 2011-а стана още първа на турнира „Русенски легенди“, трета на състезание в Турция, втора в Чехия, пета на европейското и осма на Световното за кадетки.  Призовата четворка бе окупирана от съотборници на Виктория –  Димитър Иванов, Микяй Наим и Веселин Петров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button