Преса

Вестниците на 21.12.2011 г.: Баронеса дари 70 тона продукти, Хасковска фасада втора в България

Преса“Хасковска баронеса дари 70 тона продукти“ – водещата тема на „Хасковска Марица“.  Близо 70 тона хранителни продукти и вещи от първа необходимост ще зарадват социално слаби и хора в неравностойно положение от Хасково, Димитровград и Свиленград в навечерието на Коледа. Дарението, на стойност 10 хил. евро, е предоставено от хуманитарната организация „Малтийски орден“, със съдействието на хасковлийката Рени фон Бехтолсхайм, която повече от 30 години живее в административния център на германската провинция Бавария – Мюнхен. Според „Новинар юг“ храните са с немско качество. Пратката е само част от десетките тонове храни, дрехи, памперси, които дамата дарява на социалните заведения в цялата област.

„Хасковска фасада втора в БГ“ – водещото заглавие на „Новинар юг“. Архитектите Димитър Стоев и Димо Абаджиев спечелиха втора награда от националния конкурс „Фасада на годината“ за многофункционална жилищна сграда на бул. „Съединение“ 27.  „Доволни сме от наградата, защото отличието дойде в съревнование с още 15 обекта от цялата страна. Пред нас е единствено столична сграда, казват призьорите. 

„Ударно пенсионират полицейски шефове“, информира „Хасковска Марица“. Началниците на Районните управления на полицията в Харманли и Ивайловград Красимир Бончев и Иван Мамирев са подали молби за пенсиониране. Техните задължения временно ще бъдат поети от заместници.  Вторият оглавяваше дълго време полицията в пограничния град. Бончев оглави РУП-Харманли през ноември 2009 г. Преди това бе началник на сектор „Икономическа полиция“ в областната дирекция, припомня „Новинар юг“.

За предстоящото изграждане на  лъчетерапевтичен комплекс в Хасково пишат днес двата хасковска вестника. Той ще бъде изграден към „Специализирана болница за активно лечение по онкология“. Средствата са от Оперативна програма „Регионално развитие“ по схемата за реконструкция и оборудване на общински лечебни заведения., уточнява „Хасковска Марица“. „Новинар юг“ допълва, че до 2 години на болните от областта няма да им се налага да пътуват до Кърджали и Стара Загора.

„Само 3 общини искат военни имоти“ – дописка от страниците на „Новинар юг“. Досега само 3 общини са внесли мотивирани искания за получаване на военни имоти с отпаднало предназначение. Община Димитровград е поискала терен от 33 дка в село Воден. Тополовградчани настояват да получат имот от 4650 кв.м с две сгради, върху който да бъде изграден учебен център. Парцел от 37 дка до село Георги Добрево пък искат от Любимец за изграждане на инсталация за борба с градушките.

„Eксченге кара сина си да краде“, пише над челото си ежедневникът. Бившият полицай Тодор Боянов от участъка в Минерални бани е заловен да краде заедно със своя шурей и 15-годишния си син. 41-годишният ексслужител на реда и двамата му роднини направили тараш на гараж в димитровградското село Бодрово. От там те се опитали да задигнат 2 медни казана, селенов токоизправител, 215 метра мостови проводници и метален сандък с инструменти.

„СОУ „Димитър Маджаров“ чества 90 години“, съобщава от първата си страница ежедневникът.  Честването започна с тематичен рецитал и доклад за историята на училището. Учениците от VІ клас с класен ръководител Златка Димитрова представиха рецитал „Космическо пътешествие“. Детският танцов състав при читалище „Н.Й. Вапцаров“ изпълниха право тракийско хоро, а певческа група „Иглика“ поднесе музикален поздрав със специално написана песен „Честитка“.    

„Стоичков и Нейков на спортен бал в Хасково“ – спортна новина от страниците на „Хасковска Марица“. Носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков и министърът на спорта Свилен Нейков са сред поканените официални гости    на предстоящата в четвъртък гала вечер „Звездите на спорта“ в Хасково. Събитието е под патронажа на областния управител Ирена Узунова. Ако Стоичков пристигне, със сигурност ще връчи наградата на футболния „Любимец“, който завърши първи в есенното класиране на Източната „Б“ група, допълва „Новинар юг“. Според изданието призове ще раздава и замминистърът на спорта Иван Ценов, изкарал част от баскетболната си кариера в „Компакт“ (Димитровград).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button