Преса

Вестниците на 22.12.2011: Още 16 магазина затварят, Водата поскъпва

Вестниците в Хасково на 22.12.2011„Запряха керван бракониери“ – темата със заловените 11 каруци с дърва е застъпена на първите страници и на двата хасковски вестника. Според „Новинар Юг“ акцията е най-голямата от години насам. Тъй като дървата са събирани в парк „Кенана“, който не е част от горския фонд, глоби няма. Санкции отнесоха само собствениците на нерегистрирани каруци. От октомври досега общинското лесничейство е съставило 30 акта на бракониери.

„Водата на Хасково поскъпва от 1 февруари“ – статията в бъдеще време обяснява, че новата стойност на водата трябва да бъде одобрена на 9 януари. „До провеждането на заседанието всички данни за новата цена биха били спекулации“, заявил управителят на ВиК Петко Стойчев. Според предварителните прогнози от февруари за кубик вода хасковлии ще плащат 2.40 лв. В парите ще бъде включена такса „пречистване“ заради заработилата от края на лятото пречиствателна станция.

„Митничари пред съкращение се изпоразболяха масово“. След конкурс харманлийка и ивайловградчанка назначени в Свиленград за младши разследващи инспектори. В болнични са излезли голяма част от подготвяните за съкращение 23-ма митничари. Деветима вече са получили заповедите си за освобождаване. Според запознати при всяка предишна метла здравето на нарочените за уволнение задължително се влошавало преди връчването на заповедите им. Сегашната чистка започнала на 9-и декември. Всичките 23-ма са вече съкращавани по веднъж в края на 2009 г. и после възстановени на работа от съда, разказват техни колеги.

„Още 16 магазина затварят след Нова година“ – водещото заглавие на „Хасковска Марица“. Отиващата си 2011-та е най-лошата за търговията след кризисната 1997-ма. Оборотите са паднали с 50 на сто спрямо миналата година. Все повече магазини затварят, а собствениците и персоналът отиват на борсата. След Нова година още 16 обекта ще преустановят дейност, коментира председателят на Сдружението на собствениците на тъговски обекти и предприемачите. Небивалият спад се дължал освен на кризата и на съвкупност от фактори, сред които намаляването на населението и доходите.

„Ферма спечели 1,5 милиона лева за модернизация“, пише вестникът. Става въпрос за кравеферма от областта, която можела да получи парите по програмата за развитие на селските райони. Парите са за модернизация на стопанството, в което гледали 290 крави. Това е най-крупната инвестиция в животновъдна ферма по този транш на програмата.

„Съдът отмени заповед за събаряне на строеж“ – още едно заглавие от първа страница на „Хасковска Марица. Хасковският административен съд отменил заповедта за премахване на навес на ресторант „Кенана“. Решението е окончателно и слага край на едно от делата, които собственикът води с община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button