Преса

Вестниците на 23.12.2011: Сняг засипа Хасково, Узунова заповядва на МВР с хвърчащ лист

Вестниците в Хасково на 23.12.2011„Сняг засипа Хасково“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Астрономическата зима дойде в Хасково и региона със сняг. Статията описва ситуацията в града вчера. Общината няма снегопочистваща фирма тази година, тъй като на търга за тази дейност в града нямаше кандидати. Бе поискана само общинската пътна мрежа.

„16 санта сняг = 8 леки катастрофи“ – продължение по темата от „Новинар Юг“. 8 леки катастрофи станаха в региона при започналия вчера обилен снеговалеж, като при 7 от произшествията има само материални щети. По-сериозна катастрофа стана край Конуш, където единият от водачите е с натъртвания, но след прегледите е изписан за домашно лечение.

„И все пак Узунова заповядва на МВР с хвърчащ лист“, пише над главата си „Новинар Юг“. Наказателното постановление, издадено от началника на РПУ-Хасково Николай Бакърджиев срещу кмета Георги Иванов заради скандалите около мотопистата през август, е отменено с решение на районния съд от сряда. През лятото градоначалникът бе санкциониран със 100 лв. за неизпълнение на устно полицейско разпореждане. До съдебното дело се стигна след заповед на областния управител Ирена Узунова до шефа на РУП-Хасково Николай Бакърджиев, с нея се отменя заповед на кмета Георги Иванов, отново адресирана до Бакърджиев, с която се иска осигуряване безопасността на пътя по време на състезанието по мотокрос през август. Заповедта на Ирена Узунова е довела до устно разпореждане от Бакърджиев към кмета относно прекратяване на протеста около състезанието. Оказа се обаче, че в заповедта на Узунова към Бакърджиев липсват подпис и печат, задължителни атрибути в актовете на властта.

„Кризата заличи 21 375 фирми в региона“ – още седмица за пререгистрация имат търговските дружества, без опашки пред Агенцията по вписванията. 21 375 търговски дружества и фирми от региона още не са внесли в Агенцията по вписванията заявления за задължителна пререгистрация. Крайният срок, в който собствениците им могат да сторят това, е 30 декември. В противен случай те ще бъдат заличени от регистрите за следващата година. Най-много сред закъсняващите са едноличните търговци – 18 083, 1126 са събирателните дружества, следват ЕООД-тата – 1154, ООД-тата – 922, 67 са акционерните дружества, има и 5 ЕАД. Големият брой неподадени заявления говори за намалена икономическа активност в региона, коментираха статистици. По думите им през последните дни от 2011-а се очаква засилен интерес към пререгистрирането, но не и опашки пред Агенцията по вписванията.

„Фирма гърми с 40 бона“ – новината в „Хасковска Марица“ е от Инспекцията по труда. Най-голямата санкция за отминаващата 2011-та година – 20 000 лева е на машиностроителна фирма. Съставени са им два акта заради възпрепятстване на работата на контролните органи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
7777777777777
7777777777777
23.12.2011 9:54 9:54

kak yzynova stana oblasten ypravitel…..izobhto….kakvo razbira tia….do v4era advokat po dela davani i ot okrajen sadia za da prikrie izmama na organizirana prestapna grypa ot xaskovo za imotni izmami……rabotehta za gerb….samo po se*e si dokazva na4ina i na jivot.. neia triabva da ia razsledva nap gaspoda policai…dokazaxte kak se raboti….ysno…..a po dokyment pismeno…dokaga hte prodaljavate s cirka…..

7777777777777
7777777777777
23.12.2011 9:55 9:55

za se*e si rabotite ne za tezi koito sa vi izbrali

вая
вая
24.12.2011 11:21 11:21

Адвокат Узунова е добър адвокат, ако не сте неин колега не може да се произнасяте доколко тя е специалист или не. Ако пък тези неща, които сте написали са вярни защо се страхувате да ги кажете на компетентните органи. Ако чакате да се самосезират от писанията в сайта няма да стане.
Но пък че е направила грешка като е оставила някой от нейните служители да не си свърши работата и да не изведен нейна посмена заповед, поради което сега се отменя от съда ясно е че тя трябва да си направи изводи и да си атестира внимателно персонала . Защото Кмета има право сега да я съди и ако реши ще си защити правата. освен това не съм съгласна да се афишира тя, предходните областни управители и бъдещите като губернатори. Не сме губерния в крайна сметка. Младите може и да не знаят какво е губерния.По- внушително или повече тежест създава това наименование вместо областен управител.?На каква длъжност е назначена г-жа Узунова и всички предходни та си мълчат като и в медиите ги именуват губернатори? И ако Румен Данев, Райна Йовчева, Христо Василев са си мълчали – те не са юристи. Но г-жа Узунова е. И следва да назовава нещата точно и ясно, според закона. И разбира се да ги спазва. За да не се правят сега сензации как била заповядала на МВР това или онова на хвърчаш лист. Ето затова народа е казал, че и малкото камъче може да обърне колата.

Back to top button