Преса

Вестниците на 03.01.2012: Хасково в ледени пързалки, Петиция срещу скъпа вода

Вестниците в Хасково на 03,12,2012Пецития срещу исканите 3 лева за кубик вода“ – заглавие над главата на първия за година брой на „Хасковска Марица“. Дописката е за пусната в последните дни на миналата година в интернет петиция срещу исканото от ВиК поскъпване на водата заради пускането в експлоатация на пречиствателната станция в Хасково.

Хасково в ледени пързалки“ – водещата тема е посветена на времето и последиците от него. Буквално в ледени пързалки се превърнаха улиците и тротоарите на областния град след снеговалежите от последните дни. Трудно е да се ходи както из центъра и по основните булеварди като „Раковски“ и „Освобождение“, така и на много други места, пише вестникът. Жестока поледица е по ул. „Мадара“, в кв. „Орфей“, на „Червена стена“. Почистваща техника не сме видели, на много малко места е хвърлен пясък, градът е тотално непочистен, особено из кварталите, сигнализирали читатели. Ледените пързалки пратиха десетки в болницата.

Виктория е първото бебе за 2012“ – малката е дошла на бял свят в 10.15 ч. с тегло 3.650 кг и ръст 51 см. Красавицата с име на победа е второ дете в семейството. На 1 януари в родилното на МБАЛ – Хасково са проплакали 5 деца – три момичета и две момчета.

Чакат ни яки сметки за ток, похарчен по Коледа“ – в диспечерските центрове на EVN България са отчетени завишени стойности на товарите по електроразпределителната мрежа. Това се дължи на завишената консумация на електроенергия, както и на минусовите температури през голяма част от денонощието.

Близо 500 бедни повече с евтино топло“ – отново на тема отопление. 493-ма социално слаби жители на Хасковска област повече ще получат енергийни помощи за отопление през тази зима. Одобрените молби са 6834, срещу 6341 за сезон 2010/2011, сочат данните на Регионалната дирекция за социално подпомагане. Разликата е заради промяната в наредбата за достъп, която тази година определи лимит за сделките с имоти. Така хората, които са продали или дарили недвижима собственост на стойност по-малко от 3 900 лв., ще получат помощи за твърдо гориво или ток. В областта тези случаи са 429.

Първият брой на вестник „Новинар Юг“ ще излезе утре.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.01.2012 10:07 10:07

Като си избрахте тоя крадлив кмет сега всичко ще е в лед.Най-високи данъци и най-скъпа вода.Долу узунджовеца….

Back to top button