Преса

Вестниците на 04.01.2012: 31-годишна баба роди за седми път

Вестниците в Хасково на 04.01.2012„31-годишна баба роди за седми път“ – тема от двата хасковски вестника на 4 януари, посветена на харманлийка, която вече има седем деца, въпреки сравнително младата си възраст. Минка Митева родила последното за миналата година бебе в Харманли. Седмата рожба на родилката е момче, тежащо 3.250 кг и дълго 51 см. След рано започналите раждания Митева бързо става и баба от 18-годишния си син. Освен това харманлийката вече има и два аборта.

„Слагат противопожарни датчици в болницата“ – водещата дописка в първия за годината брой на „Новинар Юг“ е посветена на пожар в Ортопедия на МБАЛ – Хасково. Изрядни противопожарни системи в тукашната болница са показали трите проверки, направени от областното звено „Пожарна безопасност и защита на населението“ през миналата година. Лечебното заведение нямало вина за инцидента от онзи ден, отговорност за него носи болният, който подпалил стаята. Шефът на болницата вече бил отправил запитвания към фирми, които трябва да извършат анализ на състоянието на инсталациите по отделенията. Болницата ще започне поставяне и възстановяване на противопожарните инсталации, но това ще стане поетапно.

Още теми, свързани с областната лечебница от вестника днес: „Неосигурени изядоха едно отделение“ – Над 180 000 лв. са загубите на областната болница заради лечението на неосигурени пациенти през 2011 г. По изчисления на директора на МБАЛ това е сума, с която може да се оборудва едно чисто ново отделение. 405 са неосигурените пациенти през миналата година.

Директорът на хасковската болница д-р Славчо Близнаков решил още през новата година да вземе на работа бившата шефка на димитровградската лечебница и детското отделение там д-р Мария Боспатчиева. От другата седмица тя става началник на спешен педиатричен кабинет. За да има по-тясна връзка с детското, д-р Боспатчиева ще е половин щат и в отделението.

„Роми се топлят със санитарна сеч“ – обща тема и за двата вестника. Става въпрос за почистването на дърветата в Узунджово. Поне три семейства в хасковското село ще изкарат зимата с дърва от санитарна сеч. Новоизбраният узунджовски кмет Димитър Ничев ръководи операцията по подкастрянето на дърветата, пише „Новинар Юг“.

Стотина дървета ще бъдат окастрени, тъй като пречупените им и изсъхнали клони са потенциално опасни. Сечта обаче се извършва без да е обезопасен районът, допълва „Хасковска Марица“.

„Затварят бензиностанциите по селата“ – водещата тема на вестника. Поне половината от малките бензиностанции в областта ще затворят. Селата ще останат без такива. Причината са непрекъснатите изисквания и все по-големите харчове да ги покрием, обясняват собствениците. Поредният повод е изискването от 1 април всяка бензиностанция да има нивомерни устройства на резервоарите си.

„33 влн. кВтч ток изхабени по Нова година“ – дописката представя статистиката за консумираното електричество по празниците. Според данните на EVN през почивните дни сме изгорили с 4% повече ток от миналата година по същото време.

„Пиле с ориз и гъбена чорба на старта на трапезарията“ – менюто в първия ден, в който 99 социално слаби хасковлии получиха топъл обяд в стола на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“. В продължение на 4 месеца хората ще имат храна, а кандидатите са повече от възможностите на трапезарията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.01.2012 20:11 20:11

hhhhhhhhhhhhhhhh

Анонимен
Анонимен
04.01.2012 20:11 20:11

vvvvvvvvvvvv

Back to top button