Преса

Вестниците на 05.01.2012 г.: Наши пазят Кабул за 70 евро на ден, 51-годишен блудства с невръстна

Преса„Наши пазят Кабул за 70 евро на ден“, съобщава „Новинар юг“. 70 евро на ден ще получават местни военнослужещи, които ще охраняват летището в Кабул от юли. Това стана ясно вчера, когато бе разформирована елитната група HELBROC.  „Рейнджъри се стягат за рота „Кабул“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Закриват Зенитно-ракетната част през юли, назначават още 200 бойци на Кенана, допълва в подзаглавие ежедневникът. По време на официалната церемония по разформироване на рота HELBROC началникът на Сухопътни войски – генерал-майор Стефан Василев прие строя и награди отличилите се военнослужещи. От 1 юли до 31 декември 119-те бойци и командири в състава й бяха в бойна готовност. Сред тях имаше и 4 жени. Това е третата ни рота HELBROC. Тя част от многонационалните сили, в които участват и подразделения от Гърция, Румъния и Кипър, а в последствие се включи и Украйна.

„51-годишен блудства с невръстна в Симеоновград“ – пише над челото си „Хасковска Марица“. Заглавието в “Новинар юг“ е „Дадоха на прокурор пастрок за секс с 12-годишно момиче“.  По първоначални данни девойката участвала в половия акт по своя воля, уточнява вестникът. Полицията научила за станалото, след като постъпил сигнал от бабата на детето. Тя заявила на ченгетата, че внучката ѝ е била изнасилена от 50-годишния ѝ зет, който е българин. Разследващите веднага разпитали мъжа. Той заявил, че не е правил секс с непълнолетната. Заключението от медицинския преглед обаче сочи точно обратното. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. 

„Общината продала чужд имот“ – още една тема от първа страница на „Хасковска Марица“.  Икономическа полиция проверява сделка с имот в центъра на Хасково, продаден от общината без да е нейна собственост. Областна администрация пък ще заведе дело за къщата на ул. „Враня“ 8 А, тъй като според документите от 1949 г., той е собственост на Министерството на отбраната – т.е. държавна собственост, съобщи губернаторът Ирена Узунова.

„Съдът: Милен не може да е частен обвинител за Черния Великден“ – тема от страниците на „Новинар юг“.  Апелативният съд отхвърли окончателно искането на Милен Димов да бъде конституиран като частен обвинител по делото за Черния Великден в Симеоновград, където загинаха шестима тийнейджъри. Така второинстанционният състав на Темида потвърди изцяло решението на хасковските окръжни магистрати от 7 декември м.г. Заради леко ранения в трагедията Димов делото бе отложено за края на този месец. За тогава са насрочени 3 дати – 25, 26 и 27 януари.

„Делото „Билла“ зацикля отново“, алармира „Хасковска Марица“.  Делото „Билла“ срещу кмета Георги Иванов е отсрочено за 16 февруари, заради ангажимент на защитника му Розалина Апостолова. Съдебното заседание беше насрочено за 26 януари, но поради заетост на защитата на кмета, е отсрочено за следващия месец, съобщи съдия Кольо Димитров, който пое делото в края на м.г., след смъртта на колегата си Росен Русев.

„Удължиха с година ликвидацията на Цигарената“, пише „Новинар юг“. Решение за това е било взето на вчерашното общо събрание.  Дружеството е в ликвидация вече 5 години.  До 10 дни трябва да бъдат обявени новите търгове за разпродажба на имущество. По данни от миналата година 20 милиона лева е дългът, натрупан от неработещата цигарена фабрика.

Владиката идва за Ивановден“, анонсира „Хасковска Марица“. И тази година пловдивският митрополит Николай ще спази дълголетната традиция да поздрави хасковлии не само с големия християнски празник, но и с освобождението на града от турско робство.

И една спортна новина от страниците на ежедневника – „Галина Николова номинирана за Най-добър млад спортист“. За инициативата, която ще определи Топ 10 сред младите състезатели за първи път у нас, ще се гласува до 8 януари, включително.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button