Преса

Вестниците на 10.01.2012 г.: Скъпата вода – след седмица, Хотелиерите срещу забраната за пушене

ПресаТемата за отложеното решение на ДКЕВР за цената на водата е намерила място на страниците на двата хасковски вестника. „Отложиха решението за новата цена на водата“, пише „Хасковска Марица“. „Скъпата вода – след седмица“, допълва „Новинар юг“. Мотивите за отлагане на решението не станаха ясно, но най-късно до днес на обяд в интернет страницата на ДКЕВР трябва да бъде публикуван протокол от провелото се вчера заседание.

„Хотелиерите в Хасково скочиха срещу забраната за пушене“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Сериозен удар на бизнеса ще нанесе решението за пълна забрана за пушене в заведенията, която влиза в сила от 1 юли т.г., алармираха хотелиери и ресторантьори от Хасково. Тоталната забрана ще доведе до сериозни последици за бранша, предвид продължаващата финансова криза, категорични са те. Да се отложи въвеждането й ще искат в петиция представители на бранша на нарочна среща в събота.

„Ивайловград“ прелива, няма опасност от наводнения“
– дописка от първа страница на ежедневника. Гръцка делегация, водена от управителя на гръцката област Източна Македония и Тракия Аристидис Янакидис, се запозна вчера на място с работата на ВЕЦ „Ивайловград“. Вече трети ден стотици кубически метри вода се изливат в коритото на Арда, за да навлязат в гръцка територия. Високият приток на реките в Източните Родопи препълни язовир „Ивайловград“ и той започна да прелива на 7 януари, както от страничните, така и от централните преливници.

„Димитровградчанин замръзна в Чепеларе“
, информира над челото си“Новинар юг“. 75-годишен турист от Димитровград е открит мъртъв в бунгало на долната лифтова станция в Чепеларе в събота, информираха от полицията в Смолян. По тялото на починалия няма белези от насилие. Трупът е откаран за аутопсия. По случая е заведено досъдебно производство, направен е оглед на местопроизшествието. По първоначална информация измръзване е причина за смъртта.

„5 местни депутати без питания през 2011-а“
, публикува статистиката от сайта на Народното събрание „Новинар юг“. Според нея на трибуната с питане не са се качили Иван Петров, Иво Димов, Катя Чалъкова, Румен Данев и Юнал Лютфи. Най-активна пък е била колежката им от БСП Емилия Масларова с 14 въпроса и колегата ѝ проф. Станислав Станилов с 6.

Собственикът на „Кърджалъ пен“: Бюрокрация съсипа фирмата – пише над челото „Хасковска Марица“. Става въпрос за турския бизнесмен Мустафа Кърджалъ, който изпрати оплакване до медиите, че българската държава му пречи да развива бизнеса си тук.

„Горя „Пежо“ след съседска караница“ – тема от страниците на „Новинар юг“. Палежът се разследва от полицията. Колата е собственост на 65-годишната Емилия Божанова и съпруга ѝ Иван. Пламъците тръгнали от задната дясна част на автомобила. Съсипана е задната част на автомобила. Изгорели са дясната гума, калникът, стъклото и бронята. Според официалната информация причините за пожара не са изяснени. Вчера бе извършен повторен оглед на леката кола. Божанова и мъжът ѝ обяснили на полицаите, че около час и половина преди пожара се скарали със съседа си от първия етаж. Поводът бил, че той паркирал на тяхното място. Комшията ги репликирал, че не е тяхна собственост и не са го купили, а те отвърнали, че са почистили парко мястото. „Ще видите вие, ще ви оправя“, обърнал се по-младият мъж към Емилия и Иван.

„Баните си искат банята“ – дописка от първа страница на ежедневника. Единствената обществена къпалня в Минерални бани засега остава затворена. Възможно е обаче до края на годината тя отново да отвори врати. По думите на кмета Мюмюн Искендер общинска администрация е направила необходимите постъпки за безвъзмездното й предоставяне на общината. Сега туристите и живеещите в Минерални бани могат да ползват само частните бани и СПА центрове.
 
„Намалени часове само в едно школо“ – още една дописка от „Хасковска Марица“. Само едно училище от областта поднови учебните занятия след ваканцията с намалени часове. Това е ОУ „Любен Каравелов“ – Хасково, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование. В бившата Руска гимназия това се случва след всяка зимна ваканция, тъй като парната инсталация там е стара, а сградата чака основен ремонт и саниране от години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button