Преса

Вестниците на 13.01.2012: Горим ток – с налог. Загубата изяде главата на Петров

Вестниците в Хасково на 13.01.2012„Горим ток – с налог и без акт 16“ – водещата тема на „Новинар Юг“ е посветена на предстоящите проверки на дирекция „Общински приходи“. Проверки на граждани, които обитават жилища без издаден акт 16 и не плащат данък сгради и такса смет за тях, започва община Хасково от 2 април. По закон хората дължат местните налози на хазната, въпреки че жилищата им все още не са с установена годност за ползване. За по-лесно разкриване на нарушителите ще се ползват данни за потребявана в жилищата еленергия, предоставени от ЕVN. При установяване на злоупотреби ще бъдат заплащани дължимите данъци от периода на нанасяне заедно с лихвите към тях.

„Изтеглят опасни бои за коса“. Козметични продукти изтеглят от търговската мрежа в цялата област служителите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Акцията е заради промяна в наредбата за химичния състав на боите за коса. Според изменение от 3 януари тази година те не трябва да съдържат аминофенол. Какви точно вреди могат да нанесат на потребителите боите за коса с аминофенол, от РЗИ не успяха да отговорят. Предполага се, че боите, съдържащи химичното съдържание, са предпоставка към обриви. Досега съединението е било разрешено в боите в определени норми.

„Гоним турчин в Украйна“. 44-годишният Шехмус Аджат да бъде предаден незабавно на украинското правосъдие. Чужденецът е заловен на ГКПП Капитан Андрево при опит да влезе в България. В Украйна Шехмус е търсен заради наказателно производство, което се води срещу него. Той е подведен под отговорност за контрабанда на орехови ядки за милиони гривни (местна парична единица).

„Бизнесменът Минко Ангелов – трети зам на Георги Иванов“. Новият заместник ще отговаря за европейските програми и проекти. “Ресорът е тежък, предполага справяне с много бюрократщина. Това наложи назначаването на директен ръководител” – така кметът Георги Иванов мотивира назначаването на Ангелов, който е третият му заместник след Недялка Станева и Златимир Желев.

В статията е представен и вчерашният коментар на Георги Иванов за смяната на областния координатор на ГЕРБ Иван Петров с Иво Димов.

Темата е водеща за „Хасковска Марица“ днес. „Загубата в Хасково изяде главата на Петров“ – заглавието на дописката от първа страница. Загубата на местните избори в Хасково и то за втори път е истинската причина за омахването на Иван Петров от лидерския пост и смяната му с Иво Димов. Това стана ясно вчера от изявление на премиера Бойко Борисов пред БНТ. „В Хасково на Иван Петров му казах: втори избор подред, един много слаб кмет, какъвто е кметът на Хасково – със сигурност 10 ли, колко дела има, непрекъснато се занимава прокуратурата с него, вие не можете да го победите. Значи не си за областен ръководител. Оставаш депутат, гледаш си парламента, оставаш приятел и партиец и продължаваш напред. Но там идва нов човек, който е успял, който стана кмет на Димитровград, който може да побеждава“, обясни мотивите за рокадата Борисов.

„Спедитори и превозвачи плашат държавата със съд“ – информация на свиленградски сайт, цитирана във вестника. Спедиторски и транспортни фирми пращат държавата на съд. Вече повече от 10 дни писмо на Автомобилната администрация, подписано от изпълнителния й директор Валентин Божков, парализира дейността им и генерира загуби за бранша в размер на милиони левове. За тежката ситуация алармираха собственици и представители на десетки фирми от Свиленград и вътрешността на страната на специална пресконференция в граничния град. Нито една транспортна фирма в областта не работи от 1 т.м. заради разпореждането. Ние сме поставени в нокаут. Не можем да осъществяваме международен превоз на стоки с различен от българския произход, оплакаха се спедиторите. Разпореждането на ДАА на практика забранява митническия режим „реекспорт“ и спира достъпа на превозвачите до разрешителните за превози от и за Турция и Русия, които са на квотен принцип, и ги задължава да превозват стока само с български произход.

„28 с варицела от началото на годината“. Нивото на заболеваемост следи определени темпове през няколко години, така че няма нищо стряскащо в това, коментира епидемиологът д-р Снежана Иванова.

И още нещо на здравна тема – „Шефът на ортопедиите в „Пирогов“ прегледа 15“. Темата за прегледите в Хасково на доц. д-р Румен Кастелов е застъпена и в двата вестника. 15 души са посетили кабинета срещу 40 лева за преглед.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button