Преса

Вестниците на 18.01.2012: Винарна си купи казарма

Вестниците в Хасково на 18.01.2012Винарна си купи казарма“ – водещото заглавие на вестник „Новинар Юг“. Министерството на отбраната продаде двуетажна сграда, склад и 106.4 дка в землището на с. Овчарово за 234 718 лв. Преди време имотът пак бе изваден на тезгяха, но безуспешно. През 2008 г. той е актуван като частна държавна собственост. Купувачът е фирма със седалище в харманлийското село Коларово. Проверка на вестника установила, че собственикът на фирмата е собственик и на местна винарска изба. Бившият вече военен имот щял да се ползва за лозя.

„Кризисен рекорд: 800 евро наем за тристаен в Хасково“. Най-високият наем на жилище в областния град е за тристаен апартамент в широкия център, който се предлага за 800 евро на месец. Най-ниският пък е 41 евро месечно – за ателие. Статията представя анализ на пазара на недвижими имоти в Хасково на една от местните агенции.

„3 месеца синя зона гратис до ПМГ“ – безплатно вече трети месец работи синята зона на улица „Стефан Стамболов“ под природо- математическата гимназия в областния град. От ноември в района няма инкасатор, който да прибира таксата от левче на час. Заместник-кметът Златомир Желев обяснява, че причината е недостигът на инкасатори, тъй като част от тях се пенсионирали. Авантата обаче щяла да секне още следващия месец.

„Съдът глоби кметството с 5000 лв. за мотопистата“ – дописката е по повод отхвърлената от съда жалба на кмета Георги Иванов за наложената от ДНСК санкция. Така глобата от 5000 лв. заради незаконни подстъпи към мотопистата край областния град, остава в сила.

„20 лв. за документ ще плащат бирници в Симеоновград“, пише „Хасковска Марица“. 20лв. такса да плащат съдебните изпълнители за удостоверения и предоставяне на преписи от документи, издавани от общината. Това предлага в докладна записка до ОбС кметът на Симеоновград Пейчо Стайков. Досегашната такса за подобна услуга бе 5 лв. Оказало се, че в съседните общини е доста по-висока.

„Владиката Галактион бил и агент Мишо“. Вестникът пише за оглесената вчера информация за агентурното минало на почти всички висши духовниците от Българската православна църква.

„99 деца отпаднали от училище през 2011 г.“ – статистиката е допълнена и от очакваните промени, които предвиждат таван на извинените отсъствия от часовете.

„Зачернени роднини на протест в памет на жертвите по пътищата“ – 30-тина роднини на нелепо загинали деца по пътищата на страната се събраха пред сградата на Съдебната палата във Варна. Инциативата бе подкрепена и от родителите на загиналите шестима младежи в Симеоновград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.01.2012 10:58 10:58

100 декара за 200000лв.е*а ти далаверата,бат Аню се е облажил яко,продавайте,продавайте то за всичко си идва Видьов ден ей няма нищо вечно…

Земеделец
Земеделец
18.01.2012 14:16 14:16

Средна цена на земеделската земя – 300 лв. по 100 декара = 30000 лв.
Земята е ефтина, скъпо е продадена военната вила и най вече подземния команден пункт, който става за идеална виварска изба.

Back to top button